Ναυτιλία

Ανοίγει σήμερα 10/7 η λειτουργία της πλατφόρμας του Μεταφορικού Ισοδύναμου

Ανοίγει σήμερα 10/7 η λειτουργία της πλατφόρμας του Μεταφορικού Ισοδύναμου

Από την 1 Ιουλίου 2018 είναι επιλέξιμες, επίσης, και οι δαπάνες μεταφοράς προϊόντων για τις νησιωτικές επιχειρήσεις των νησιών της πιλοτικής εφαρμογής

Στην πλατφόρμα του Μεταφορικού Ισοδύναμου μπορούν να εγγράφονται από σήμερα 10/7/2018 οι νησιώτες των 49 νησιών, που εντάσσονται στην πιλοτική εφαρμογή του μέτρου, ώστε να αποκτήσουν τον Μοναδικό Αριθμό Νησιώτη που θα χρησιμοποιούν στα πρακτορεία έκδοσης ακτοπλοϊκών εισιτηρίων.
Οι νησιώτες μπορούν να μεταβαίνουν στον ιστότοπο www.metaforikoisodynamo.gr και να εγγράφονται, σύμφωνα με τις οδηγίες. Η πλατφόρμα του ΜΙ είναι απλή, εύκολη στη χρήση και περιέχει κατανοητές πληροφορίες, ενώ η διαδικασία εγγραφής είναι σύντομη και δεν επιβαρύνει τον δικαιούχο με περιττές λεπτομέρειες.
Ο χρήστης της πλατφόρμας, για μια μόνο φορά, θα πρέπει να ακολουθήσει τα εξής βήματα: να κάνει εγγραφή με τους κωδικούς TAXIS, να συμπληρώσει τα προσωπικά του στοιχεία και να δώσει έναν τραπεζικό λογαριασμό (iban) στον οποίο θα του πιστώνονται τα χρήματα που δικαιούται από την εφαρμογή του μέτρου
Στη συνέχεια εκδίδεται άμεσα ο Μοναδικός Αριθμός Νησιώτη, ο οποίος είναι προσωπικός και ισχύει άπαξ.
Ο νησιώτης, πέραν της επίδειξης του ΜΑΝ στα πρακτορεία των ακτοπλοϊκών εταιρειών, δεν χρειάζεται να κάνει καμία επιπλέον ενέργεια, ώστε να λάβει στο τέλος κάθε μήνα, στο λογαριασμό του, τα χρήματα που λειτουργούν ως αντιστάθμισμα νησιωτικού κόστους και τα οποία είναι ακατάσχετα και αφορολόγητα.
 
Για τις επιχειρήσεις

Από την 1 Ιουλίου 2018 είναι επιλέξιμες, επίσης, και οι δαπάνες μεταφοράς προϊόντων για τις νησιωτικές επιχειρήσεις των νησιών της πιλοτικής εφαρμογής. Για αυτό το λόγο οι επιχειρήσεις, από την προαναφερόμενη ημερομηνία, πρέπει να τηρούν αρχείο των σχετικών παραστατικών (φορτωτική, τιμολόγια και ναύλους επαγγελματικού οχήματος - στην περίπτωση ιδιομεταφοράς).

Γραμμή υποστήριξης

Σημειώνεται πως σε περίπτωση τεχνικών προβλημάτων κατά την εγγραφή, ή για τυχόν απορίες, οι δικαιούχοι μπορούν να καλούν στην σταθερή γραμμή υποστήριξης του μέτρου, 215-215-7830, από Δευτέρα έως Παρασκευή 09:00 πμ - 17:00 μμ. ή να αποστέλλουν τα ερωτήματά τους, μέσω της ειδικής φόρμας που υπάρχει, στον ιστότοπο.


www.worldenerynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης