Capital Link: Διεθνοποίηση της Ελληνικής Επιχειρηματικότητας - Μια Νέα Διάσταση ΕΚΕ & ΕΚΘΕΣΗ Έργου Φορέων

Capital Link: Διεθνοποίηση της Ελληνικής Επιχειρηματικότητας - Μια Νέα Διάσταση ΕΚΕ & ΕΚΘΕΣΗ Έργου Φορέων

H Capital Link εγκαινίασε πριν από 8 χρόνια τη διοργάνωση μιας σειράς Ετήσιων Συνεδρίων Εταιρικής Κοινωνικής Ευθύνης στο Λονδίνο, την Αθήνα και τη Νέα Υόρκη όπου έχει γραφεία

Το 8ο Ετήσιο Συνέδριο της Capital Link "Διεθνοποίηση της Ελληνικής Επιχειρηματικότητας - Μια Νέα Διάσταση ΕΚΕ" & ΕΚΘΕΣΗ Έργου Φορέων, θα πραγματοποιηθεί την Πέμπτη 28 Ιουνίου 2018 στο Hilton Athens Hotel, υπό την Αιγίδα του Υπουργείου Οικονομίας & Ανάπτυξης, του Υπουργείου Τουρισμού και του Δήμου Αθηναίων. Το Συνέδριο διοργανώνεται με την υποστήριξη της ΕΕΔΕ.

Με ιστορικό 23 ετών στη διοργάνωση εξαιρετικά επιτυχημένων Επενδυτικών Συνεδρίων, η Capital Link εγκαινίασε πριν από 8 χρόνια τη διοργάνωση μιας σειράς Ετήσιων Συνεδρίων Εταιρικής Κοινωνικής Ευθύνης στο Λονδίνο, την Αθήνα και τη Νέα Υόρκη όπου έχει γραφεία. Το Συνέδριο, όπως και όλα τα Συνέδρια της Capital Link (στη Νέα Υόρκη, στο Λονδίνο, στην Αθήνα, στη Λεμεσό, στη Σαγκάη, στη Σιγκαπούρη και από φέτος και στο Τόκυο,) συνδυάζουν  μοναδικές δυνατότητες πληροφόρησης, τεχνογνωσίας και δικτύωσης.

 

ΣΥΝΕΔΡΙΟ "Διεθνοποίηση της Ελληνικής Επιχειρηματικότητας - Μια Νέα Διάσταση ΕΚΕ" & ΕΚΘΕΣΗ Έργου Φορέων

Σκοπός του Συνεδρίου είναι να παρουσιάσει πως εταιρίες και φορείς, μέσα από την υλοποίηση επενδυτικών και κοινωνικών προγραμμάτων, συμβάλλουν ουσιαστικά στην ανάκαμψη της ελληνικής οικονομίας και στην ευημερία του κοινωνικού συνόλου. Θα δοθεί έμφαση στις επενδύσεις και το σχεδιασμό έργων υποδομής και συνεργασιών που αφορούν τους κλάδους της Ενέργειας και του Τουρισμού, καθώς πρόκειται για δυο από τους πιο βασικούς πυλώνες ανάπτυξης της οικονομίας, ενώ θα προβληθούν παραδείγματα κορυφαίων επιχειρήσεων που λειτουργούν με στόχο τη βιώσιμη ανάπτυξη και υποστηρίζουν σταθερά τη βελτίωση της ζωής των πολιτών. Εν μέσω της τρέχουσας κοινωνικής και οικονομικής κρίσης, θα αναδειχθεί ότι η ανάπτυξη και ευημερία της χώρας είναι άμεσα συνδεδεμένη με την ανάπτυξη και την επιτυχημένη πορεία των επιχειρήσεων, προϋπόθεση των οποίων αποτελούν η επένδυση στην καινοτομία, η εξωστρέφεια και η κοινωνική υπευθυνότητα.

 

ΥΠΟΣΤΗΡΙΞΗ ΤΗΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑΣ

Το Ετήσιο Συνέδριο θα αναδείξει τους επιχειρηματικούς τομείς που έχουν τη δυνατότητα να γίνουν μοχλοί ανάπτυξης της οικονομίας, τους παράγοντες που συνετέλεσαν στην επιτυχημένη πορεία εταιρειών στο εξωτερικό και θα προβάλλει τους μηχανισμούς στήριξης που συμβάλλουν στην διεθνή δικτύωση των υγιών ελληνικών επιχειρήσεων, ενώ θα φιλοξενήσει και την άποψη επενδυτών αλλά και ισχυρών παραγόντων της ελληνικής οικονομίας. Θα παρουσιαστούν αναλυτικά εργαλεία και δράσεις που οδηγούν στην ανάπτυξη της επιχειρηματικότητας σε εγχώριο αλλά και διεθνές επίπεδο, αλλά και σημαντικά προγράμματα εταιρικής υπευθυνότητας που επηρεάζουν θετικά την ελληνική οικονομία και την κοινωνία.

 

ΥΠΟΣΤΗΡΙΞΗ ΤΗΣ ΚΟΙΝΩΝΙΑΣ

Σε ειδικά διαμορφωμένο χώρο, το Συνέδριο θα δώσει και πάλι την δυνατότητα σε πάνω από 100 Φορείς από όλη την Ελλάδα, να παρουσιάσουν το έργο, τις δραστηριότητες και τις πρωτοβουλίες τους με το δικό τους ενημερωτικό υλικό στο ευρύ κοινό. Είναι ιδιαίτερα σημαντικό ότι με το διεθνοποιημένο προφίλ των Συνεδρίων της Capital Link, η προβολή τους θα είναι ευρύτατη συμπεριλαμβανομένης και της Ελληνικής Ομογένειας και του επενδυτικού κοινού στο εξωτερικό.

 

ΘΕΜΑΤΟΛΟΓΙΑ

             Αξιοποίηση του Απόδημου Ελληνισμού με Στόχο την Ανάπτυξη

             Ελληνικά Start Ups στις Διεθνείς Αγορές

             Ενέργεια & Τουρισμός: Προοπτικές, Επενδυτικά Σχέδια & Συνεισφορά στο ΑΕΠ

             Το Νέο Ενεργειακό Τοπίο

             Ο Τουρισμός Παράγοντας Ανάπτυξης

             Εκπρόσωποι & Επενδυτές Τουρισμού από την Αμερική

             Επενδύσεις και υποδομές στον τουρισμό

             Μεγάλες Τουριστικές Επενδύσεις & τα Οφέλη για την Ελλάδα

             Ελληνικά Προϊόντα με Διεθνή Απήχηση | Διείσδυση στα Διεθνή Δίκτυα Διανομών

             Τα Success Stories Ελληνικών Πολυεθνικών 

             Ο Αθήνα 9.84 Στηρίζει τη Βιώσιμη Ανάπτυξη

             Η Κοινωνική Προσφορά Κορυφαίων Ελληνικών Επιχειρήσεων

             Στη Μάχη Προσέλκυσης Νέων Επενδύσεων

             Επενδύσεις στην Ελλάδα: Η Οπτική των Επενδυτών

             Επενδύσεις με Σημαντικό Οικονομικό & Κοινωνικό Αντίκτυπο

 

ΕΠΙΣΗΜΗ ΤΕΛΕΤΗ ΑΠΟΝΟΜΗΣ ΒΡΑΒΕΙΩΝ

Το Διεθνές βραβείο «2018 CAPITAL LINK CSR LEADERSHIP AWARD» θα απονείμει ο Δήμαρχος Αθηναίων, κ. Γιώργος Καμίνης μετά από σύντομη ομιλία του.

2018 Capital Link CSR Leadership Awards

Το “Capital Link CSR Leadership Award” δίνεται ετησίως σε μία Ελληνική ή/και μία Διεθνή προσωπικότητα/εταιρεία, για την κοινωνική τους προσφορά και για την εξαιρετική συμβολή τους στην ανύψωση της Ελλάδος και του Ελληνικού Πολιτισμού παγκοσμίως.

Το “2018 CAPITAL LINK CSR LEADERSHIP AWARD” Διεθνούς Προσωπικότητας θα απονεμηθεί φέτος στον κ. Χρήστο Χαρπαντίδη, Πρόεδρο και Διευθύνοντα Σύμβουλο της ΠΑΠΑΣΤΡΑΤΟΣ, θυγατρικής εταιρείας της Philip Morris International, ως αναγνώριση της προσήλωσής του στην υπεύθυνη επιχειρηματική ανάπτυξη και την καινοτομία, αλλά και του σημαντικού έργου της ΠΑΠΑΣΤΡΑΤΟΣ εντός και εκτός των ελληνικών συνόρων.

Το “2018 CAPITAL LINK CSR LEADERSHIP AWARD” Διεθνούς Προσωπικότητας θα απονεμηθεί φέτος στον κ. Θοδωρή Κυριακού, Πρόεδρο του Ομίλου ΑΝΤΕΝΝΑ, ως αναγνώριση της πολύπλευρης προσφοράς και συμβολής του Ομίλου ΑΝΤΕΝΝΑ στη διατήρηση και προώθηση του ελληνικού πολιτισμού, τόσο στην Ελλάδα, όσο και στο εξωτερικό.

ΤΟ ΣΥΝΕΔΡΙΟ ΔΙΟΡΓΑΝΩΝΕΤΑΙ:

Υπό την αιγίδα: του Υπουργείου Οικονομίας & Ανάπτυξης, του Υπουργείου Τουρισμού και του Δήμου Αθηναίων

Με την υποστήριξη: της ΕΕΔΕ (Ελληνική Εταιρεία Διοικήσεως Επιχειρήσεων)

Παγκόσμιος Χρυσός Χορηγός: EY

Κορυφαίοι Χορηγοί: Ελληνικά Πετρέλαια, Libra Group, OTE, Παπαστράτος

Μεγάλοι Χορηγοί: Intralot, Makkos Group, Mirum, Titan

Χορηγοί: Εθνική Τράπεζα της Ελλάδος, Andromeda Group, Εθνική Πανγαία, ICAP Group, Ροδούλα

Υποστηρικτές Χορηγοί: ΔΕΗ, ΕΥΔΑΠ, Enterprise Greece, FrieslandCampina / ΝΟΥΝΟΥ, ΜΕΓΑ

 

Χορηγός Coffee Break: Illy Iperespresso - Machine & Capsule – Kafea Terra Food & Drinks, Papadopoulos

Μουσική Επένδυση: Μενέλαος Κανάκης, Ψυχολόγος – Ψυχοθεραπευτής – Μουσικοσυνθέτης

Φορείς Υποστήριξης: AFI (Action Finance Initiative), BCA, Ελληνική Ένωση Διαμεσολαβητών, Hellenic Start Up Association, HELMEPA, Ελληνική Ένωση Τραπεζών, Ελληνικό Κέντρο Διαμεσολάβησης & Διαιτησίας, Ελληνικό Κέντρο Εργασιακής Διαμεσολάβησης (ΕλλΚΕΔ), Ελληνογαλλικό Επιμελητήριο, Endeavor Greece, Envolve Entrepreneurship, Ένωση Αποφοίτων Αμερικανικών Πανεπιστημίων, Ένωση Θεσμικών Επενδυτών, Ινστιτούτο Χρηματοοικονομικού Αλφαβητισμού, ΚΑΛΛΙΠΑΤΕΙΡΑ, Πανελλήνιος Σύνδεσμος Εξαγωγέων, Πανεπιστήμιο Πειραιώς, Propeller Club, Ροταριανός Όμιλος Αθηνών, ΣΑΚΑ - Σύλλογος Αποφοίτων Κολλεγίου Αθηνών, Κολλεγίου Ψυχικού, Σύνδεσμος ΑΝΩΝΥΜΩΝ ΕΤΑΙΡΕΙΩΝ & Ε.Π.Ε., The Home Project

Χορηγοί Επικοινωνίας: Αθήνα 9.84, AllAboutShipping, Banking News, Magazine Building Green, COSMOS Hellenic Public Radio, Εφημερίς Δημοπρασιών, Economia, ΕΘΝΙΚΟΣ ΚΗΡΥΞ, epixeiro.gr, Greek Law Digest, Greek Reporter, Hellas Journal by Mignatiou.com, Η ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ, Κανάλι Ένα 90.4 Fm Πειραιάς, World Energy News

 

www.worldenergynews.gr