Ναυτιλία

Πέντε πρεσβευτές μιλούν για την Ελλάδα και τη ναυτιλία

Πέντε πρεσβευτές μιλούν για την Ελλάδα και τη ναυτιλία
TheSeaNation Conference – 14 Μαρτίου, Ίδρυμα Ευγενίδου
Για πρώτη φορά σε ναυτιλιακό συνέδριο στην Ελλάδα, πέντε πρεσβευτές κρατών με ισχυρή παρουσία στην παγκόσμια ναυτιλιακή βιομηχανία έρχονται στο TheSeaNation Conference, για να μιλήσουν για την επίδραση της ναυτιλίας τόσο στην παγκόσμια οικονομία, όσο στα κράτη τους, αλλά και για τις διαχρονικές σχέσεις των εθνικών οικονομιών τους με τη ναυτιλία των Ελλήνων.
Ο Πρέσβης των ΗΠΑ στην Αθήνα κ. Geoffrey Ross Pyatt, η Πρέσβης του Ηνωμένου Βασιλείου κυρία Kate Smith, ο Πρέσβης της Νορβηγίας κ. John Eugene Gjelstad, ο Πρέσβης της Ιαπωνίας κ. Yasuhiro Shimizu και ο Πρέσβης της Κορέας κ. ΑΗΝ Youngjip είναι οι καλεσμένοι του TheSeaNation στο συνέδριο : “The Global Impact of Shipping”, το οποίο πραγματοποιείται την Τετάρτη 14 Μαρτίου 2018, στο ‘Ιδρυμα Ευγενίδου, στην Αθήνα.
Την συζήτηση, την οποία η Ελληνική ναυτιλιακή κοινότητα αναμένει με ξεχωριστό ενδιαφέρον, συντονίζει ο Πρόεδρος του Ίδρυματος Ευγενίδου κ. Λεωνίδας Δημητριάδης – Ευγενίδης.
Εξάλλου, κορυφαίοι Έλληνες και ξένοι θεσμικοί παράγοντες της ναυτιλίας καταγράφουν τις προκλήσεις και ανιχνεύουν το μέλλον της βιομηχανίας.
Στην ενότητα αυτή μιλούν ο Πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Ένωσης Εφοπλιστικών Ενώσεων κ. Πάνος Λασκαρίδης, ο Πρόεδρος της Intertanko κ. Ιωάννης Πλατσιδάκης, ο Πρόεδρος της Ένωσης Εφοπλιστών Γερμανίας κάπταιν Alfred Hartmann, ο Πρόεδρος της Helmepa Δρ Γιώργος Γράτσος, το μέλος της διοίκησης της Ένωσης Ελλήνων Εφοπλιστών Δρ Ματθαίος Δ. Λώς και ο Εμμανουέλ Γκριμάλντι, Πρόεδρος του Ομίλου Γκριμάλντι (έχει προσκληθεί).
Τις ομιλίες των παραπάνω σχολιάζει ο Καθηγητής του Πανεπιστημίου Αιγαίου, Δρ Γιάννης Θεοτοκάς.
Επίσης, με ξεχωριστό ενδιαφέρον αναμένεται και η ομιλία του διεθνούς φήμης Καθηγητή Δρ Αιμίλιου Αυγουλέα, κατόχου της Έδρας Διεθνούς Τραπεζικού Δικαίου και Χρηματοοικονομικών του Πανεπιστημίου του Εδιμβούργου (Έδρα Adam Smith) και μέλους του Συμβουλίου Ευρωπαϊκής Τραπεζικής Αρχής (ΕΤΑ).
Υπενθυμίζεται ότι την κεντρική ομιλία του συνεδρίου θα πραγματοποιήσει ο Πρόεδρος της Ένωσης Ελλήνων Εφοπλιστών κ. Θεόδωρος Ε. Βενιάμης.


www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης