ΤΑΙΠΕΔ: Παρουσίαση της μελέτης για την παραχώρηση των 10 μεγάλων λιμανιών

ΤΑΙΠΕΔ: Παρουσίαση της μελέτης για την παραχώρηση των 10 μεγάλων λιμανιών
Το ΤΑΙΠΕΔ έχει ήδη πραγματοποιήσει έναν πρώτο γύρο συζητήσεων  με ενδεχόμενους  παραχωρησιούχους
Η διοίκηση του ΤΑΙΠΕΔ  παρουσιάζει σήμερα 9/1/18 στο υπουργείο Ναυτιλίας τη μελέτη για την αξιοποίηση των 10 μεγάλων λιμανιών της χώρας με τη διαδικασία των παραχωρήσεων προκειμένου ο αρμόδιος υπουργός, να προχωρήσει σε εισηγήσεις προς την κυβέρνηση.
Χθες 8/1/18, πραγματοποιήθηκε σύσκεψη  στο υπουργείο Ναυτιλίας με τους προέδρους των Οργανισμών Λιμένων οι οποίοι ανήκουν στο ΤΑΙΠΕΔ.
Ο πρόεδρος του Ταμείου Αποκρατικοποιήσεων, Άρης Ξενόφος, υπογράμμισε τη σημασία που έχει το κοινωνικό αποτύπωμα των λιμανιών στις τοπικές κοινωνίες.
Οι πρόεδροι των Οργανισμών τόνισαν την σημασία που έχει η σύμπλευση των λιμανιών με τις τοπικές κοινωνίες.
Εξέφρασαν επίσης την ικανοποίησή τους για την πολιτική του υπουργείου να προχωρήσει η αξιοποίηση των λιμανιών με τη διαδικασία των παραχωρήσεων, ενώ επεσήμαναν την ανάγκη να ξεπεραστούν τα όποια γραφειοκρατικά εμπόδια που συχνά δεν επιτρέπουν στους Οργανισμούς να προχωρήσουν σε έργα ή επενδύσεις με στόχο την ανάπτυξη.
Ο κ. Ξενόφος ανέφερε ότι  το ΤΑΙΠΕΔ έχει ήδη πραγματοποιήσει έναν πρώτο γύρο συζητήσεων  με ενδεχόμενους  παραχωρησιούχους, και εξέφρασε την βούληση να επισκεφτεί όλα τα λιμάνια.
Ο υπουργός Ναυτιλίας Π.Κουρουμπλής σημείωσε, την ανάγκη να λυθούν θέματα που αφορούν τη σύνδεση των λιμανιών με τα δίκτυα  μεταφορών, τη στελέχωση των Οργανισμών με προσωπικό και την προώθηση των επενδύσεων.

www.worldenergynews.gr

Eleni Α