Τελευταία Νέα
Ναυτιλία

Moody's: Αναβάθμισε σε Β3 από Caa1 την Navios της Αγγ. Φράγκου

tags :
Moody's: Αναβάθμισε σε Β3 από Caa1 την  Navios της Αγγ. Φράγκου
  Moody's, έθεσε την αξιολόγηση Caa2 στους νέους τίτλους, ύψους 305 εκατ. δολαρίων που εξέδωσε πρόσφατα η ναυτιλιακή
Σε αναβάθμιση από Caa1  σε Β3 της πιστοληπτική αξιολόγησης της Navios της Αγγ. Φράγκου προχώρησε η Moody's.
Η Moody's έθεσε την αξιολόγηση Caa2 στους νέους τίτλους, ύψους 305 εκατ. δολαρίων που εξέδωσε πρόσφατα η ναυτιλιακή, για αναχρηματοδότηση ομολόγων ύψους 291 εκατ. δολαρίων που ωρίμαζαν το 2019.  
Η βαθμολογία Caa3 των ομολόγων ωρίμανσης το 2019 παραμένει αμετάβλητη και θα αποσυρθεί κατά την αποπληρωμή τους.
Αυτό ολοκληρώνει την αναθεώρηση του Moody's για αναβάθμιση που ξεκίνησε στις 6 Νοεμβρίου 2017.
Οι προοπτικές αξιολόγησης είναι σταθερές.
Η σημερινή αξιολόγηση αντικατοπτρίζει την επιτυχημένη  αναχρηματοδότηση του δανεισμού της εταιρίας ύψους 305 εκατ. δολαρίων, που θα επιτρέψει στην εταιρεία να αναχρηματοδοτήσει τα μη εξασφαισμένα ομόλογα που ωριμάζουν το 2019.
Όπως ανέφερε προηγουμένως η Moody's, η ικανότητα της εταιρείας να αντιμετωπίσει αυτήν την αναχρηματοδότηση θα βελτιώσει ωνε τη ρευστότητα της.
Η Navios Holdings εξέδωσε νέα εξασφαλισμένα πενταετή ομόλογα  με κουπόνι 11,25%.
Η πρόσφατη αναβάθμιση της Moody's της Navios Holdings αντικατοπτρίζει τις βελτιώσεις στην αγορά χύδην ξηρού φορτίου, όπου αναπτύσσεται ο στόλος της Navios Holdings, υποστηριζόμενος από την αύξηση των ναύλων.
Η αναβάθμιση αντανακλά περαιτέρω την προσδοκία της Moody's ότι η απόδοση της Navios Holdings στα επόμενα τρίμηνα θα ενισχυθεί ως αποτέλεσμα της ανάκαμψης της αγοράς. Συγκεκριμένα, η Moody's αναμένει ότι η μόχλευση του Navios Holdings θα μετριέται ως χρέος/ EBITDA θα μειωθεί προς 10 φορές στο τέλος του 2017 και θα μειωθεί περαιτέρω προς 6 φορές μέχρι το τέλος του 2018 από 12,6x για τους δώδεκα μήνες που λήγουν στις 30 Ιουνίου 2017.

Πηγή: www.bankingnews.gr
www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης