ΑναζήτησηCommodities are powered by Investing.com

11/08/2017 16:31

Το ΔΣ της MIG αποφάσισε την εξαγορά από την Attica Group του 50% της Hellenic Seaways

Στόχος της κίνησης αυτής είναι να δημιουργηθεί μια ισχυρή ναυτιλιακή εταιρία που θα ηγηθεί στο χώρο της ελληνικής ακτοπλοΐας.
Μια πολύ σημαντική και στρατηγική απόφαση έλαβε σήμερα 11 Αυγούστου 2017 το διοικητικό συμβούλιο της MIG, καθώς έδωσε το πράσινο φως η θυγατρική της στον χώρο της ναυτιλίας Attica Group (Blue Star) να εξαγοράσει το 50% της Hellenic Seaways, που ελέγχει η Τράπεζα Πειραιώς.
Στόχος της κίνησης αυτής είναι να δημιουργηθεί μια ισχυρή ναυτιλιακή εταιρία που θα ηγηθεί στο χώρο της ελληνικής ακτοπλοΐας.
Αξίζει να αναφερθεί ότι βασικός μέτοχος στην MIG και στην Hellenic Seaways είναι η Τράπεζα Πειραιώς
Το ΔΣ της MIG ως ο βασικός μέτοχος της Attica Group κερδίζει όπως και η Πειραιώς υπό την έννοια ότι συγχωνεύοντας δύο ανταγωνιστικές ναυτιλιακές εταιρίες το νέο σχήμα η Πειραιώς θα μπορέσει να το πουλήσει σε καλύτερη τιμή έως το τέλος του 2017 ή κάποια στιγμή αρχές 2018.
Το Fortress είναι υποψήφιος αγοραστής του νέου σχήματος που θα ηγηθεί στην ελληνική ναυσιπλοία.
Η μετοχή της Attica group κερδίζει 3,70% στα 1,40 ευρώ και η μετοχή της MIG στα 0,13 ευρώ πτώση 3%.
Η μετοχή της Πειραιώς στα 4,82 ευρώ με πτώση 2,22%

Τι έγραφε το bankingnews 25 Ιουλίου 2017

Σχέδιο συγχώνευσης της Attica Group θυγατρικής της MIG που δραστηριοποιείται στην ναυτιλία και έχει ισχυρό μέτοχο το Fortress με την Hellenic Seaways επεξεργάζεται η τράπεζα Πειραιώς.
Η τράπεζα Πειραιώς είναι βασικός μέτοχος με 32% περίπου στην MIG, θα ολοκληρώσει την έκδοση ομολογιακού 420 εκατ και ουσιαστικά δυνητικά θα ελέγχει όλη την εταιρία και ταυτόχρονα η Πειραιώς ελέγχει το 40,5% της Hellenic Seaways ενώ ο Grimaldi 48,5%.
Με βάση πληροφορίες εξετάζονται δύο εναλλακτικά σενάρια.
1)Η Attica group να εξαγοράσει το 40,5% της Hellenic Seaways από την Πειραιώς με στόχο την συγχώνευση εφόσον επέλθει συμφωνία και με τον Grimaldi.
2)fund του Fortress να αποκτήσει ξεχωριστά το 40,5% της Hellenic Seaways και εν συνεχεία να εξεταστούν τα εναλλακτικά σενάρια.
Με δεδομένες τις δανειακές υποχρεώσεις της Hellenic Seaways και την καλύτερη χρηματοοικονομική κατάσταση της Attica Group η συγχώνευση των δύο ναυτιλιακών εταιριών φαντάζει ως το πιο λογικό σχέδιο προς όφελος της Πειραιώς, της MIG και βεβαίως των εμπλεκομένων ναυτιλιακών εταιριών.
Υπάρχουν ενδείξεις ότι τις προσεχείς εβδομάδες μπορεί να υλοποιηθούν τα σχέδια αυτά και να υπάρξουν ανακοινώσεις.

Πηγή: www.bankingnews.gr

www.worldenergynews.gr

Προσθήκη σχολίου

Σιγουρευτείτε πως έχετε εισάγει όλες τις απαραίτητες πληροφορίες με το σύμβολο (*). Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.