Τελευταία Νέα

ORSTED: Πουλά στην ENGIE τις συμμετοχές της στην Γαλλία

ORSTED: Πουλά στην ENGIE τις συμμετοχές της στην Γαλλία

Η ORSTED πουλά την ENGIE, την OSTWIND που αφορά τις δραστηριότητές της σε ΑΠΕ στην Γαλλία.

Η συμφωνία αναμένεται να κλείσει μέσα στο β΄τρίμηνο του 2024 και περιλαμβάνει 54 WATT εγκατεστημένης ισχύος και πρόσθετα 24 MW αιολικών υπό κατασκευή.

Η Ørsted ξεκίνησε να εκχωρήσει τις γαλλικές χερσαίες δραστηριότητες στην ENGIE ως μέρος της στρατηγικής ιεράρχησης άλλων ευρωπαϊκών αγορών για τις χερσαίες ανανεώσιμες πηγές ενέργειας.

Αμφότερες οι εταιρέιες υπέγραψαν συμφωνία αγοράς μετοχών βάσει της οποίας η ENGIE θα εξαγοράσει τις OSTWIND International S.A.S., OSTWIND Engineering S.A., και τις θυγατρικές τους (από κοινού Ostwind France), τις χερσαίες επιχειρήσεις αιολικής και ηλιακής ενέργειας της Ørsted στη Γαλλία. Η συναλλαγή αναμένεται να ολοκληρωθεί το δεύτερο τρίμηνο του 2024.


Ο
Kieran White, Ανώτερος Αντιπρόεδρος και Επικεφαλής της Onshore στην Περιφέρεια Ευρώπης στο Ørsted, δήλωσε:

«Ως μέρος του ενημερωμένου επιχειρηματικού μας σχεδίου, αναθεωρήσαμε τις φιλοδοξίες μας για την ανάπτυξη προς το 2030, δίνοντας έμφαση στο πού πιστεύουμε ότι μπορούμε να πετύχουμε τη μεγαλύτερη αξία για την Ørsted.

Βασιζόμενοι σε αυτό το σχέδιο, αποφασίσαμε να επικεντρώσουμε τις προσπάθειές μας στις αγορές του Ηνωμένου Βασιλείου, της Ιρλανδίας, της Γερμανίας και της Ισπανίας για χερσαία αιολική και ηλιακή ενέργεια, στην Ευρώπη.

Υπό αυτό το πρίσμα, είμαι πολύ χαρούμενος που βρήκαμε έναν καλό μελλοντικό ιδιοκτήτη της Ostwind France στην ENGIE.»


Η επιχείρηση
Ostwind France αναπτύσσει με επιτυχία έργα ανανεώσιμων πηγών ενέργειας για περισσότερα από 20 χρόνια. Είναι μια καθιερωμένη εταιρεία με 54 MW σε λειτουργία και άλλα 24 MW αιολικά έργα υπό κατασκευή.

Επιπλέον, η Ostwind France συνεχίζει να προωθεί έναν ευρύτερο αγωγό έργων.

Η Ørsted απέκτησε την Ostwind France το 2022 ως μέρος της εξαγοράς της γαλλικής και γερμανικής χερσαίας πλατφόρμας από την Ostwind AG.

Το γερμανικό μέρος της συναλλαγής Ostwind έχει ενσωματωθεί πλήρως στο Ørsted και θα παραμείνει στο επίκεντρο των ευρωπαϊκών επενδύσεων στην ξηρά αιολική και ηλιακή ενέργεια της Ørsted. Η γερμανική επιχείρηση χερσαίας αιολικής ενέργειας της Ørsted έχει προωθήσει με επιτυχία μια σειρά από έργα προς την τελική επενδυτική απόφαση και συνεχίζει να αναπτύσσει έναν ελκυστικό αγωγό χερσαίων αιολικών και ηλιακών φωτοβολταϊκών έργων.

Με την αποεπένδυση της Ostwind France, η Ørsted δεν θα έχει άλλες δραστηριότητες στη Γαλλία.


Σχετικά με την Ø
rsted

Το όραμα Ørsted είναι ένας κόσμος που λειτουργεί αποκλειστικά με πράσινη ενέργεια.

Η Ørsted αναπτύσσει, κατασκευάζει και λειτουργεί υπεράκτια και χερσαία αιολικά πάρκα, ηλιακά πάρκα, εγκαταστάσεις αποθήκευσης ενέργειας, εγκαταστάσεις ανανεώσιμων πηγών υδρογόνου και πράσινων καυσίμων και μονάδες βιοενέργειας.

Η Ørsted αναγνωρίζεται στη λίστα CDP Climate Change A ως παγκόσμιος ηγέτης στη δράση για το κλίμα και ήταν η πρώτη ενεργειακή εταιρεία στον κόσμο που επικύρωσε τον επιστημονικό στόχο καθαρών μηδενικών εκπομπών της από την πρωτοβουλία Science Based Targets (SBTi).

Με έδρα στη Δανία, η Ørsted απασχολεί περίπου. 8.900 άτομα.

Οι μετοχές της Ørsted είναι εισηγμένες στο Nasdaq Copenhagen (Orsted). Το 2023, τα έσοδα του ομίλου ήταν 79,3 δισ. DKK (10,6 δισ. ευρώ).

www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης