Γ.Περιστέρης: Επενδυτικό σοκ στην οικονομία με καταλύτες Αναναεώσιμες, Υποδομές, Μεταφορές

Γ.Περιστέρης: Επενδυτικό σοκ στην οικονομία με καταλύτες Αναναεώσιμες, Υποδομές, Μεταφορές
Η Ελλάδα μπορεί να γίνει η μπαταρία του Νότου
Μήνυμα επενδυτικού σοκ έδωσε ο Γιώργος Περιστέρης που ηγείται του ομίλου ΓΕΚ Τέρνα για την ανάκαμψη της ελληνικής οικονομίας.
Αναφορικά με τους τομείς που υπάρχουν επενδυτικές ευκαιρίες ο Γιώτγος Περιστέρης σημείωσε ότι οι ενεργειακές επενδύσεις και αυτές των υποδομών είναι οι καταλύτες, είπε μεταξύ άλλων στην Καθημερινή.
Στους κλάδους αυτούς όπως και των μεταφορών που έχουν εγχώρια προστιθέμενη αξία και πολλαπλασιαστικό αποτέλεσμα θα στηριχτεί η ελληνική οικονομία.
Οι πρώτες είναι αυτονόητα αναγκαίες για τον τουρισμό και το διακομιστικό εμπόριο, ενώ οι ενεργειακές επενδύσεις, ειδικά στις Ανανεώσιμες Πηγές Ενέργειας μπορούν να αξιοποιήσουν τα ανταγωνιστικά πλεονεκτήματα και οδηγήσουν από ελλειμματική σε πλεονασματική την παραγωγή».
Ο Γ. Περιστέρης προαναγγέλλει έναρξη σημαντικών έργων υποδομών στην  Ελλάδα προϋπολογισμού 800 εκατ. ευρώ στην αντλησιοταμίευση καθώς λόγω γεωμορφολογίας μπορεί να γίνει η «μπαταρία του Νότου» και να αξιοποιήσει την παγκόσμια επανάσταση της καθαρής ενέργειας.
Όπως δηλώνει ο Γ. Περιστέρης «το επενδυτικό σοκ που έχουμε ανάγκη, χωρίς ελληνικές επιχειρήσεις δεν μπορεί να γίνει πράξη.
Πρέπει να τελειώσουμε με την ξενολαγνεία.
Προφανώς έχουμε ανάγκη από ξένες επενδύσεις.
Κανείς δεν το αμφισβητεί. Όμως οι ελληνικές επιχειρήσεις είναι που θα δώσουν πρώτες το «παρών», αρκεί να αντιμετωπίζονται με ίδιους όρους με τους ξένους.
Προϋποθέσεις ανάκαμψης των επενδύσεων είναι η δραστική μείωση της συνολικής φορολογίας και η πρόσβαση σε ανταγωνιστική χρηματοδότηση.
Το πρόβλημα δεν είναι μόνο οι φόροι επί των κερδών αλλά το πλήθος άλλων «αφανών» φόρων, τελών και χρεώσεων που εκτοξεύουν τη συνολική επιβάρυνση».
Σημειώνει πως «πάντα πίστευα στις προοπτικές της ελληνικής οικονομίας.
Γι’ αυτό ακόμα και στις δυσκολότερες στιγμές, όταν δεχόμασταν πλήθος εισηγήσεων και πιέσεων από μετόχους και αναλυτές, συνεχίσαμε να επενδύουμε στην Ελλάδα και να στηρίζουμε πολλαπλά την ελληνική οικονομία, ενώ ποτέ δεν εξετάσαμε την πιθανότητα να αλλάξουμε έδρα ή να μεταφέρουμε τα διαθέσιμά μας στο εξωτερικό κρατώντας τα δάνεια στην Ελλάδα.
Οι επιχειρήσεις δεν είναι άψυχοι, ουδέτεροι τεχνοκρατικοί μηχανισμοί. Εχουν τη δική τους ταυτότητα, κουλτούρα και πατρίδα».

www.worldenergynews.gr

panagiotis