Ενέργεια

ΗΠΑ: Υψηλότερα μερίσματα στους μετόχους επιστρέφουν τα διυλιστήρια παρά τα μικρότερα κέρδη

ΗΠΑ: Υψηλότερα μερίσματα στους μετόχους επιστρέφουν τα διυλιστήρια παρά τα μικρότερα κέρδη
Συνολικά, ο ενεργειακός τομέας του S&P 500, έχει σημειώσει άνοδο κατά 11,70% μέχρι στιγμής
Οι μεγάλες αμερικανικές εταιρείες παραγωγής καυσίμων επέστρεψαν δισεκατομμύρια στους μετόχους τους το α’ τρίμηνο και αύξησαν τα προγράμματα επαναγοράς μετοχών, παρά το γεγονός ότι τα καθαρά κέρδη κατέγραψαν μείωση.

Σύμφωνα με το Reuters, τρεις από τις μεγαλύτερες ανεξάρτητες εταιρείες διύλισης πετρελαίου στις ΗΠΑ - η Marathon Petroleum, η Phillips 66 και η Valero Energy - σημείωσαν συνδυασμένα προσαρμοσμένα κέρδη ύψους 2,93 δισεκατομμυρίων δολαρίων και επέστρεψαν 5,5 δισεκατομμύρια δολάρια στους μετόχους μέσω επαναγοράς μετοχών και μερισμάτων το πρώτο τρίμηνο.

Το ποσό αυτό συγκρίνεται με τα 6,6 δισεκατομμύρια δολάρια που επιστράφηκαν κατά το ίδιο τρίμηνο πριν από ένα χρόνο, όταν τα κέρδη ανήλθαν σε 7,75 δισεκατομμύρια δολάρια.

Τα διυλιστήρια αξιοποιούν κεφάλαια για να πληρώσουν για επαναγορές και επιστροφές κεφαλαίου στους μετόχους, δήλωσε ο Matthew Blair, διευθύνων σύμβουλος της TPH&Co.

Πολλές εταιρείες μεταφέρουν πλεονάζοντα κεφάλαια επειδή οι δαπάνες για αναπτυξιακά έργα ήταν περιορισμένες, είπε.

Άνοδος στις μετοχές τους

Ακόμη και με χαμηλότερα κέρδη σε ετήσια βάση, οι επενδυτές ανταποκρίθηκαν θετικά στη στρατηγική τους για την επιστροφή κεφαλαίου, την οποία η Wall Street έχει πιέσει τα τελευταία χρόνια μετά τις αδύναμες αποδόσεις του κλάδου.

Από την αρχή του έτους, οι μετοχές της Valero έχουν αυξηθεί πάνω από 21%, ενώ η Marathon έχει αυξηθεί κατά 18%.

Συνολικά, ο ενεργειακός τομέας του S&P 500, έχει σημειώσει άνοδο κατά 11,70% μέχρι στιγμής.

«Τα περιθώρια διύλισης ήταν πιο μικρά σε σχέση με πέρυσι, αλλά τα διυλιστήρια εξακολουθούν να βγάζουν σημαντικά κέρδη σε σημείο που να μπορούν να πληρώνουν βαριά μερίσματα», δήλωσε σε συνέντευξή του ο Brian Kessens, ανώτερος διαχειριστής χαρτοφυλακίου στην εταιρεία διαχείρισης επενδύσεων Tortoise.

Τα περιθώρια διύλισης έχουν μειωθεί από τα επίπεδα ρεκόρ που είχαν σημειωθεί μετά την εισβολή της Ρωσίας στην Ουκρανία το 2022, εν μέσω της αύξησης της παγκόσμιας ικανότητας διύλισης που οδήγησε σε πτώση των τιμών των καυσίμων.

Η Marathon κατέβαλε 2,5 δισεκατομμύρια δολάρια στους μετόχους της κατά τη διάρκεια του τριμήνου και αύξησε την άδεια επαναγοράς κατά επιπλέον 5 δισεκατομμύρια δολάρια, παρά το γεγονός ότι δέχθηκε πλήγμα λόγω των ασθενέστερων περιθωρίων κέρδους και της έντονης δραστηριότητας εξυγίανσης στις εγκαταστάσεις της.

Η εταιρεία διαθέτει περίπου 8,8 δισ. δολάρια στο πλαίσιο των εξουσιοδοτήσεων επαναγοράς μετοχών.

«Συνεχίζουμε να πιστεύουμε ότι οι επαναγορές μετοχών έχουν νόημα στο τρέχον επίπεδο τιμών των μετοχών», δήλωσε ο διευθύνων σύμβουλος της Marathon Michael Hennigan στους επενδυτές κατά τη διάρκεια της ενημέρωσης για τα κέρδη της εταιρείας τον Απρίλιο.

Οι μετοχές της Marathon βρίσκονται σήμερα γύρω στα 173 δολάρια, από το υψηλό των 219 δολαρίων τον Απρίλιο.

Οι προοπτικές της ζήτησης

Τα αμερικανικά διυλιστήρια εμφανίζουν ευνοϊκές προοπτικές στο εγγύτερο μέλλον, καθώς παράγουν περισσότερα καύσιμα για την επερχόμενη καλοκαιρινή περίοδο, δήλωσαν στελέχη του κλάδου.

Τα δρομολόγια των διυλιστηρίων αναμένεται να αυξηθούν από 15,4 εκατ. βαρέλια ημερησίως κατά μέσο όρο το πρώτο τρίμηνο σε 16,2 εκατ. βαρέλια το τρίτο τρίμηνο, ανέφερε η αμερικανική Υπηρεσία Πληροφοριών Ενέργειας στις μηνιαίες προβλέψεις της τον Μάιο.

«Στο πλαίσιο της δικής μας εγχώριας και εξαγωγικής δραστηριότητας, βλέπουμε σταθερή ζήτηση σε ετήσια βάση για βενζίνη και αύξηση για ντίζελ και καύσιμα αεριωθούμενων αεροσκαφών», δήλωσε ο Hennigan της Marathon, προσθέτοντας ότι η παγκόσμια ζήτηση πετρελαίου αναμένεται να συνεχίσει να σημειώνει ρεκόρ στο άμεσο μέλλον.

Για το έτος, η EIA προβλέπει ότι η παγκόσμια κατανάλωση πετρελαίου και υγρών καυσίμων θα αυξηθεί κατά περίπου 1 εκατ. βαρέλια ανά ημέρα φέτος στα 102,9 εκατ. βαρέλια ανά ημέρα.

Τα περιθώρια κέρδους για το ντίζελ ήταν χαμηλά τους τελευταίους μήνες, καθώς τα διυλιστήρια σε όλο τον κόσμο ενισχύουν τις προμήθειές τους ενώ ο ήπιος καιρός στο βόρειο ημισφαίριο και η αργή οικονομική δραστηριότητα μειώνουν τη ζήτηση.

www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης