Ενέργεια

Ινδία: Αλλαγή των τιμών πετρελαίου και ντίζελ καθημερινά, όπως στις ΗΠΑ και Αυστραλία

Ινδία: Αλλαγή των τιμών πετρελαίου και ντίζελ καθημερινά, όπως στις ΗΠΑ και Αυστραλία
Οι καθημερινές μεταβολές των τιμών, εκτιμάται ότι θα αποτελέσουν πόλο έλξης για παγκόσμιες πετρελαϊκές επιχειρήσεις
Σε μια προσπάθεια προσέλκυσης παγκόσμιων πετρελαϊκών εταιρειών στη λιανική αγορά, η Ινδία αποφάσισε ότι οι τιμές βενζίνης και ντίζελ θα αλλάζουν καθημερινά σε συνδυασμό με τις τιμές του αργού πετρελαίου.
Με αυτό το βήμα, όπως σημειώνει το Sputnik, η ινδική βιομηχανία πετρελαίου και φυσικού αερίου έχει προσχωρήσει στην ελίτ του κόσμου των χωρών όπως οι ΗΠΑ και η Αυστραλία όπου οι τιμές των καυσίμων αναθεωρούνται καθημερινά.
"Η καθημερινή αναθεώρηση της βενζίνης και του ντίζελ θα θέσει νέα πρότυπα διαφάνειας, θα ενθαρρύνει την αυτοματοποίηση των αντλιών βενζίνης και τις καλύτερες πρακτικές διαχείρισης αποθεμάτων. Είναι θετική για τους καταναλωτές και τη βιομηχανία" ανακοίνωσε η πετρελαϊκή εταιρεία Indian Oil μετά την επιτυχημένη ανάπτυξη δυναμικών τιμών στη χώρα.
"Είμαστε υπερήφανοι που η Ινδία είναι η πρώτη χώρα που αλλάζει τη δυναμική τιμολόγηση καυσίμων σε τόσο μεγάλη κλίμακα", δήλωσε ο Dharmendra Pradhan, υπουργός πετρελαίου και φυσικού αερίου της Ινδίας.
Την πρώτη ημέρα, οι Ινδοί καταναλωτές αγόραζαν βενζίνη και ντίζελ σε φθηνότερες τιμές, καθώς οι εταιρείες πετρελαίου αποφάσισαν να παραμείνουν σε πτώση των τιμών.
Οι καθημερινές μεταβολές των τιμών, εκτιμάται ότι θα αποτελέσουν πόλο έλξης για παγκόσμιες επιχειρήσεις όπως η ADNOC των ΗΑΕ, η Saudi Aramco της Σαουδικής Αραβίας, η Rosneft της Ρωσίας, η BP της Βρετανίας και η Shell, προκειμένου να εισέλθουν στην ινδική λιανική αγορά που καταναλώνει τέσσερα εκατομμύρια βαρέλια την ημέρα σε πετρελαιοειδή.
Η κατανάλωση αναμένεται δε να αυξάνεται κατά 5-7% ετησίως για μια δεκαετία.

www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης