Ενέργεια

Η εταιρεία Beloil Polska της Λευκορωσίας αγόρασε 600.000 βαρέλια αργού πετρελαίου από το Ιράν

Η εταιρεία Beloil Polska της Λευκορωσίας αγόρασε 600.000 βαρέλια αργού πετρελαίου από το Ιράν
Η φόρτωση των 600.000 βαρελιών αργού πετρελαίου από την Εθνική Εταιρεία Ιρανικού Πετρελαίου έχει προγραμματιστεί εντός του Φεβρουαρίου
Η εταιρεία Beloil Polska της Λευκορωσίας αγόρασε 600.000 βαρέλια πετρελαίου από το Ιράν, όπως ανακοίνωσε η Ιρανική Εταιρεία Πετρελαίου (NIOC).
Σύμφωνα με το πρακτορείο Sputnik, η εταιρεία σημείωσε, ότι αυτή ήταν η πρώτη αγορά ιρανικού πετρελαίου από τη Λευκορωσία, μετά την άρση των διεθνών κυρώσεων εναντίον της Τεχεράνης.
Η φόρτωση των 600.000 βαρελιών αργού πετρελαίου από την Εθνική Εταιρεία Ιρανικού Πετρελαίου έχει προγραμματιστεί εντός του Φεβρουαρίου και σύμφωνα με αναφορές των μέσων ενημέρωσης θα μπορούσε να ξεκινήσει γύρω στις 20 Φεβρουαρίου.
Πριν από το 2016, η Λευκορωσία βασιζόταν στη Ρωσία για την προμήθεια πετρελαίου.
Ωστόσο, οι διαφορές των δύο χωρών για το πετρέλαιο και το φυσικό αέριο έχουν δημιουργήσει προβλήματα στις διμερείς σχέσεις.
Σημειώνεται, ότι οι κυρώσεις κατά του Ιράν ήρθησαν στις αρχές του 2016, μετά την υπογραφή δέσμευσης του Ιράν να εξασφαλίσει την ειρηνική φύση του πυρηνικού του προγράμματος σε αντάλλαγμα για την σταδιακή άρση των κυρώσεων.


www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης