Τελευταία Νέα
Ενέργεια

Μανιάτης: Σήμα κινδύνου για πιθανή κατάρρευση της εθνικής οικονομίας λόγω ΔΕΗ

Μανιάτης: Σήμα κινδύνου για πιθανή κατάρρευση της εθνικής οικονομίας λόγω ΔΕΗ
Το στέλεχος του ΠΑΣΟΚ επικαλείται την οικονομική κατάσταση της επιχείρησης και συνδυάζοντας της με παλαιότερη δήλωση του προέδρου της ΔΕΗ ότι «οι χώρες χρεωκοπούν όχι μόνο από τις τράπεζες, αλλά και από την ενέργεια»,
Για κίνδυνο κατάρρευσης της οικονομίας της χώρας εξαιτίας της ΔΕΗ κάνει λόγο σε ανάρτησή του στο Facebook ο βουλευτής της Δημοκρατικής Συμπαράταξης και πρώην υπουργός Ενέργειας του ΠΑΣΟΚ Γιάννης Μανιάτης.
Το στέλεχος του ΠΑΣΟΚ επικαλείται την οικονομική κατάσταση της επιχείρησης και συνδυάζοντας της με παλαιότερη δήλωση του προέδρου της ΔΕΗ Εμμανουήλ Παναγιωτάκη, ότι «οι χώρες χρεωκοπούν όχι μόνο από τις τράπεζες, αλλά και από την ενέργεια», υποστηρίζει ότι αυτό μπορεί να συμβεί και στην περίπτωση της Ελλάδας.
Επισυνάπτει δε τέσσερα link με άρθρα και απόψεις σε μέσα ενημέρωσης, που όπως λέει, συγκλίνουν προς αυτήν την άποψη και τα χαρακτηρίζει «τελευταίο σήμα κινδύνου προς αδιόρθωτους, ιδεοληπτικούς».
Χαρακτηριστικά η ανάρτηση του κ. Μανιάτη έχει ως εξής:
«ΜΑΣ ΑΦΟΡΑ ΟΛΟΥΣ:
1. Επειδή η Αργεντινή και η Βενεζουέλα, που τις θαυμάζει ο κ. Τσίπρας, χρεωκόπησαν όταν κατέρρευσε το ηλεκτρικό κ ενεργειακό τους σύστημα
2. Επειδή ο (διορισμένος από την κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ) Πρόεδρος της ΔΕΗ κ. Παναγιωτάκης δηλώνει ότι "οι χώρες χρεωκοπούν όχι μόνο από τις τράπεζες, αλλά και από την ενέργεια"
3. Επειδή η "Μικρή ΔΕΗ" θα απέφερε συνολικά 5 δις € σε ρευστό κι επενδύσεις στη χώρα, ενώ η επιλογή ΝΟΜΕ του κ. Τσίπρα αποφέρει μηδέν (0) €
4. Επειδή το 2014 η χρηματιστηριακή αξία της ΔΕΗ ήταν 2,5 δις €, ενώ σήμερα λίγο πάνω από 500 εκατ. €
5. Επειδή οι ανείσπρακτες οφειλές προς την εταιρεία φτάνουν τα 3 δις € με σημαντική ευθύνη και της λογικής του "Δεν πληρώνω"
6. Επειδή οι ευθύνες για την πιθανή κατάρρευση της μεγαλύτερης εταιρείας της χώρας (ΔΕΗ) δεν θα είναι μόνο πολιτικές
Τα ακόλουθα 4 μικρά κείμενα ας λειτουργήσουν ως τελευταίο σήμα κινδύνου προς αδιόρθωτους, ιδεοληπτικούς».

www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης