Ενέργεια

Σε οριακό σημείο το ενεργειακό σύστημα της χώρας – Απαγόρευση εξαγωγών - Έκκληση για περιορισμό της κατανάλωσης

Σε οριακό σημείο το ενεργειακό σύστημα της χώρας – Απαγόρευση εξαγωγών - Έκκληση για περιορισμό της κατανάλωσης
Το υπουργείο Περιβάλλοντος και Ενέργειας καλεί τους πολίτες να αποφεύγουν την άσκοπη κατανάλωση ηλεκτρισμού και φυσικού αερίου σήμερα από τις 18:00 έως τα μεσάνυχτα.
(Upd) Τον περιορισμό των εξαγωγών ηλεκτρικής ενέργειας για αύριο Τετάρτη 11 Ιανουαρίου 2017 ανακοίνωσε ο ΑΔΜΗΕ, προκειμένου να διασφαλιστεί η ομαλή τροφοδοσία της χώρας, ενώ αυτή την ώρα βρίσκεται σε εξέλιξη νέα σύσκεψη στο υπουργείο Περιβάλλοντος και Ενέργειας υπό τον υπουργό Γιώργο Σταθάκη, προκειμένου να εκτιμηθεί η κατάσταση.
Παράλληλα, με ανακοίνωσή του το υπουργείο Περιβάλλοντος και Ενέργειας με ανακοίνωση που εξέδωσε νωρίτερα, καλεί τους πολίτες να αποφεύγουν την άσκοπη κατανάλωση ηλεκτρισμού και φυσικού αερίου τις ώρες αιχμής σήμερα (10/1) και συγκεκριμένα από τις 18:00 έως τα μεσάνυχτα.
Σύμφωνα με όλες τις ενδείξεις, κατά την πρωινή σύσκεψη που συγκάλεσε σήμερα ο υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας με όλους τους εμπλεκόμενους φορείς και συγκεκριμένα τη ΡΑΕ, τον ΑΔΜΗΕ, τον ΔΕΣΦΑ, την ΔΕΠΑ, την ΔΕΗ κ.α., διαπιστώθηκε ότι η κατάσταση του ενεργειακού συστήματος της χώρας βρίσκεται σε οριακό σημείο και απαιτείται η λήψη επιπλέον μέτρων, πέραν αυτών που είχαν συμφωνηθεί κατά τη χθεσινή συνεδρίαση της Επιτροπής Διαχείρισης Κρίσεων υπό την ΡΑΕ.
Έτσι, το ΥΠΕΝ απευθύνεται στους πολίτες καλώντας τους να περιορίσουν την κατανάλωση τους, σημειώνοντας ότι η σύσταση γίνεται μόνο για προληπτικούς λόγους.
Την ίδια ώρα, ο ΑΔΜΗΕ ανακοίνωσε διακοπή των εξαγωγών προς Αλβανία, FYROM, Βουλγαρία και Τουρκία, ενώ η διασύνδεση με την Ιταλία βρίσκεται εκτός λειτουργίας εδώ και αρκετό διάστημα με ευθύνη της ιταλικής πλευράς.
Αύριο το πρωί αναμένεται η εκφόρτωση στη Ρεβυθούσα φορτίου 114.000 κυβικών μέτρων από την Αλγερινή Sonatrach.

Αρχική δημοσίευση: 10/01/2017 14:28

www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης