Γ. Μανιάτης: Πυρά για την επιλογή του συμβούλου της ΔΕΗ Αλβανίας για την εξαγορά EDS

Γ. Μανιάτης: Πυρά για την επιλογή του συμβούλου της ΔΕΗ Αλβανίας για την εξαγορά EDS

Η εξαγορά έγινε με την καθιερωμένη διαδικασία που ακολουθείται διεθνώς. Απορώ γιατί ΝΔ και ΚΙΝΑΛ το ανακινούν», υποστήριξε ο Γιώργος Σταθάκης

Ο Διευθύνων Σύμβουλος της θυγατρικής της ΔΕΗ στην Αλβανία, είναι το ίδιο πρόσωπο που ο Γιώργος Σταθάκης είχε διορίσει το 2016 στη θέση του προέδρου του Δ.Σ. της Ελληνικής Βιομηχανίας Ζάχαρης «αρα είναι δικός σας άνθρωπος, της κυβέρνησης»δήλωσε από το βήμα της βουλής ο βουλευτής της Δημοκρατικής Συμπαράταξης Γιάννης Μανιάτης.
«Είναι ένα θέμα τόσο κρυστάλλινο και διάφανο κι ακολουθήθηκαν όλα τα προβλεπόμενα. Η εξαγορά έγινε με την καθιερωμένη διαδικασία που ακολουθείται διεθνώς. Απορώ γιατί ΝΔ και ΚΙΝΑΛ το ανακινούν», υποστήριξε ο Γιώργος Σταθάκης, επιχειρώντας να αποκρούσει τα πυρά και αποδίδοντας τις αιτιάσεις της ΝΔ και της Δημοκρατικής Συμπαράταξης περί «σκανδάλου» σε «απόγνωση».
Ο ίδιος πάντως απέφυγε να απαντήσει στις αποκαλύψεις του βουλευτή της ΔΗΣΥ, για το πρόσωπο που εισηγήθηκε την επίμαχη εξαγορά, καθώς και στην ερώτηση για το αν τα χρήματα κατατέθηκαν σε λογαριασμό του Αντιπροέδρου του Ζόραν Ζάεφ.
Ο κ. Μανιάτης άφησε και υπαινιγμούς περί εξαγοράς «αντάλλαγμα» για την προώθηση της συμφωνίας των Πρεσπών από την πΓΔΜ, κάνοντας λόγο για ύποπτο συγχρονισμό της εξαγοράς.
«Το επιχείρημα αυτό είναι αβάσιμο. Κοντεύετε να αποκτήσετε τραγελαφική υπόσταση με το συσχετισμό των δύο θεμάτων», ήταν η απάντηση του Γιώργου Σταθάκη, που σχολίασε ότι είναι αντιφατικό να κατηγορείται η κυβέρνηση ότι πλήρωσε κιόλας για να προχωρήσει μία συμφωνία την οποία η ίδια θεωρεί εθνικά ωφέλιμη.


www.worldenergynews.gr


Eleni Α