Ενέργεια

Οι ΗΠΑ απειλούν με κυρώσεις Ευρώπη και Ρωσία για τον Nord Stream II - Ζητούν να προτιμηθεί το αμερικανικό LNG

Οι ΗΠΑ απειλούν με κυρώσεις Ευρώπη και Ρωσία για τον Nord Stream II - Ζητούν να προτιμηθεί το αμερικανικό LNG

Τα ενεργειακά ζητήματα επανέρχονται στο προσκήνιο στην αντιπαράθεση ΗΠΑ με Γερμανία και Ρωσία

Με κυρώσεις απειλούν οι ΗΠΑ τις δυτικές εταιρείες που έχουν επενδύσει στον αγωγό Nord Stream 2, ο οποίος περνά κάτω από τη Βαλτική και καταλήγει στη Γερμανία.

Η Ουάσιγκτον με εκπρόσωπο τον αναπληρωτή υπουργό Ενέργειας, Dan Brouillette με συνέντευξη στο Bloomberg επανέλαβε την θέση των ΗΠΑ για κυρώσεις που θα επιβληθούν σε όσες χώρες, οι εταιρείες των οποίων έχουν επενδύσει στο συγκεκριμένο έργο.

Αφορά άμεσα την Γερμανία και την Ρωσία.

«Πιστεύουμε ότι αυτός ο αγωγός θα υπονομεύσει τη συνολική ενεργειακή ασφάλεια και σταθερότητα στην Ευρώπη» υπογράμμισε μεταξύ άλλων ο Dan Brouillette ο οποίος διαβεβαίωσε ότι: «Οι ΗΠΑ έχουν τη δυνατότητα να παρέχουν LNG» εκφράζοντας παράλληλα την αισιοδοξία του για την εξέλιξη της εν λόγω δραστηριότητας.

Το LNG μπορεί να διαδραματίσει καθοριστικό ρόλο στην υποστήριξη των μακροχρόνιων προσπαθειών διαφοροποίησης της ενέργειας στην Ευρώπη, ενισχύοντας έτσι την ενεργειακή της ασφάλεια και μειώνοντας την υπερβολική εξάρτηση από έναν μόνο προμηθευτή φυσικού αερίου. Το υγροποιημένο φυσικό αέριο είναι επίσης ένας ιδανικός σύντροφος για τις ανανεώσιμες πηγές ενέργειας, ένα κεντρικό τμήμα της ενεργειακής στρατηγικής της Γερμανίας, η οποία καλείται να την διαφοροποιήσει .

Τέλος, υπενθυμίζεται ότι ο υπουργός Ενέργειας των ΗΠΑ, Ρικ Πέρι, ερωτηθείς σχετικά με την προοπτική υλοποίηση της απειλής επιβολής κυρώσεων για την κατασκευή του Nordstream II, απάντησε “ναι” κατά τη διάρκεια κοινής συνέντευξης Τύπου, με τον Ρώσο ομόλογό του στη Μόσχα.

Υπενθυμίζεται ότι αντίστοιχη θέση είχε εκφράσει στην ΔΕΘ ο υφυπουργός των ΗΠΑ κ. Menezes.

 

www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης