Τελευταία Νέα
Ενέργεια

Σταθάκης: Ρεαλιστική και εφαρμόσιμη η συμφωνία του 2015 στον ενεργειακό τομέα

Σταθάκης: Ρεαλιστική και εφαρμόσιμη η συμφωνία του 2015 στον ενεργειακό τομέα

«Και στον ενεργειακό τομέα, ο κύκλος που άνοιξε με τη συμφωνία του 2015, κλείνει», τόνισε από το βήμα της Βουλής ο κ. Σταθάκης

Καθαρό τοπίο στον ενεργειακό τομέα διαμορφώνεται κατά τη μεταμνημονιακή περίοδο, με τις υποδομές υπό δημόσιο έλεγχο και το εμπορικό κομμάτι σε λειτουργία υπό τον ιδιωτικό τομέα, επισήμανε ο υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας Γιώργος Σταθάκης μιλώντας στη Βουλή κατά τη συζήτηση του πολυνομοσχεδίου για την τέταρτη αξιολόγηση.
«Και στον ενεργειακό τομέα, ο κύκλος που άνοιξε με τη συμφωνία του 2015, κλείνει.
Έγινε μεγάλος μετασχηματισμός, η συμφωνία αποδείχθηκε ρεαλιστική και εφαρμόσιμη και έφερε σαν αποτέλεσμα τη σταθεροποίηση της οικονομίας», τόνισε ο υπουργός.
Αναφερόμενος στα ενεργειακά, ο κ. Σταθάκης επανέλαβε ότι το 2019 θα ενεργοποιηθεί το ευρωπαϊκό μοντέλο-στόχος (target model) για τη λειτουργία της αγοράς ηλεκτρικής ενέργειας το οποίο σε συνδυασμό με την πώληση των λιγνιτικών μονάδων Μεγαλόπολης και Φλώρινας θα οδηγήσει αρχικά σε αποκλιμάκωση και τελικά σε κατάργηση των δημοπρασιών λιγνιτικής και υδροηλεκτρικής παραγωγής της ΔΕΗ (ΝΟΜΕ).
Επίσης ως το 2020 θα καταργηθεί το τέλος προμηθευτή που χρηματοδοτεί το λογαριασμό των ανανεώσιμων πηγών ενέργειας.
Αναφέρθηκε τέλος στις διεθνείς διασυνδέσεις στον τομέα της ηλεκτρικής ενέργειας και του φυσικού αερίου που ανοίγουν όπως είπε δρόμους για διασύνδεση της Ελλάδας με όλες τις χώρες των Βαλκανίων.
6:04 PM 6/13/2018


www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης