Τελευταία Νέα
Ενέργεια

Ιταλία:" Υπό αναθεώρηση" ο αγωγός φυσικού αερίου TAP - Άσκοπο το έργο λέει ο νέος υπουργός

tags :
Ιταλία:

"Δεδομένης της ενεργειακής μας πολιτικής, λόγω της πτώσης της ζήτησης φυσικού αερίου, αυτό το έργο σήμερα φαίνεται άσκοπο" δήλωσε ο υπουργός περιβάλλοντος Sergio Costa

Το σχέδιο για την κατασκευή του τελικού σταδίου του διεθνούς αγωγού φυσικού αερίου ΤΑP αξίας 40 δισεκατομμυρίων δολαρίων στην Ιταλία βρίσκεται υπό αναθεώρηση, δήλωσε ο νέος υπουργός περιβάλλοντος της χώρας, χαρακτηρίζοντας το έργο «άσκοπο».
Η Ιταλία βρίσκεται στο τέλος του νότιου διαδρόμου φυσικού αερίου, του αγωγού μεταφοράς φυσικού αερίου από την κεντρική Ασία προς τη Δυτική Ευρώπη.
Αποτελεί ακρογωνιαίο λίθο της πολιτικής της Ευρωπαϊκής Ένωσης για την ενεργειακή ασφάλεια, η οποία επιδιώκει την απεξάρτηση από το ρωσικό φυσικό αέριο.
Σύμφωνα με το Reuters ο  υπουργός περιβάλλοντος, Sergio Costa,  δήλωσε ότι η συμμετοχή της Ιταλίας στον αγωγό Trans Adriatic Pipe (TAP), το τελικό στάδιο του διαδρόμου 3.500 χλμ (2.200 μιλίων) επανεξετάζεται μαζί με μερικά άλλα μεγάλα έργα.
"Ο TAP βρίσκεται στο τραπέζι και το βλέπουμε ως προτεραιότητα ...", δήλωσε ο Costa , ο οποίος διορίστηκε ως υπουργός από το μεγαλύτερο κόμμα του συνασπισμού, το Κίνημα 5 Αστέρων.
"Δεδομένης της ενεργειακής μας πολιτικής, λόγω της πτώσης της ζήτησης φυσικού αερίου, αυτό το έργο σήμερα φαίνεται άσκοπο", πρόσθεσε σε γραπτές απαντήσεις σε μια σειρά ερωτήσεων που του τέθηκαν την Τρίτη και την Τετάρτη.
Μια ανασκόπηση πιθανόν θα δημιουργούσε εντάσεις μεταξύ της Ιταλίας και των κατασκευαστών του έργου TAP αξίας  4,5 δισεκατομμυρίων ευρώ (5,3 δις.  δολάρια), το οποίο περιλαμβάνει το Βρετανικό πετρελαϊκό όμιλο BP, την ιταλική Snam της Ιταλίας και τον ισπανική Enagás.
Ο Costa δήλωσε ότι οποιαδήποτε απόφαση σχετικά με το μέλλον του ΤΑΠ θα ληφθεί  και με  άλλους υπουργούς.
Η ζήτηση για φυσικό αέριο στην Ιταλία έχει αυξηθεί τα τελευταία χρόνια, αλλά είναι ακόμα πολύ χαμηλότερη από τα υψηλά που σημείωσε πριν από μια δεκαετία.



www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης