Ενέργεια

Νέο ρεκόρ στην παραγωγή πετρελαίου των ΗΠΑ - Έφθασε στα 10,47 εκατ.bpd τον Μάρτιο

Νέο ρεκόρ στην παραγωγή πετρελαίου των ΗΠΑ - Έφθασε στα 10,47 εκατ.bpd τον Μάρτιο

Η παραγωγή φυσικού αερίου στις ΗΠΑ αυξήθηκε σε ετήσια βάση στα 88,8 δισεκατομμύρια κυβικά πόδια την ημέρα (bcfd) τον Μάρτιο

Η παραγωγή αργού πετρελαίου στις ΗΠΑ σημείωσε άνοδο 215.000 βαρελιών ημερησίως (bpd) στα 10,47 εκατομμύρια bpd το Μάρτιο, καταγράφοντας νέο υψηλό,  σύμφωνα με τα στοιχεία που ανακοίνωσε την Πέμπτη 31/5/2018 η Energy Information Administration (EIA).
Η παραγωγή στο Τέξας αυξήθηκε κατά 4% σε σχεδόν 4,2 εκατομμύρια μονάδες βάσης, ρεκόρ με βάση τα στοιχεία από το 2005. Η λεκάνη των Permian  η οποία εκτείνεται σε ολόκληρο το δυτικό Τέξας και το ανατολικό Νέο Μεξικό, είναι το μεγαλύτερο πετρελαϊκό πεδίο των ΗΠΑ.
Η παραγωγή από τη Βόρεια Ντακότα έφθασε περίπου 1,2 εκατομμύρια μονάδες βάσης, ενώ η παραγωγή στον ομοσπονδιακό Κόλπο του Μεξικού μειώθηκε 1,1% σε 1,7 εκατομμύρια bpd.
Η ΕΙΑ αναθεώρησε επίσης την παραγωγή πετρελαίου τον Φεβρουάριο κάτω από 5.000 bpd στα 10.26 εκατομμύρια bpd.
Η παραγωγή φυσικού αερίου στις ΗΠΑ αυξήθηκε σε ετήσια βάση στα 88,8 δισεκατομμύρια κυβικά πόδια την ημέρα (bcfd) τον Μάρτιο, από το προηγούμενο ρεκόρ των 87,7 bcfd το Φεβρουάριο, σύμφωνα με την έκθεση παραγωγής της EIA.
Στο Τέξας, τον μεγαλύτερο παραγωγό φυσικού αερίου της χώρας, αυξήθηκε κατά 1,3% το Μάρτιο σε 22,7 bcfd, το υψηλότερο επίπεδο από τον Απρίλιο του 2016.
Στην Πενσυλβανία, την δεύτερη μεγαλύτερη πολιτεί παραγωγής φυσικού αερίου, η παραγωγή μειώθηκε στα 16,4 bcfd το Μάρτιο, μειωμένη κατά 0,6% από το ρεκόρ του Φεβρουαρίου ύψους 16,5 bcfd. Σε σύγκριση με την παραγωγή 14,8 bcfd τον Μάρτιο του 2017.
Οι νέοι αγοραστές όπως το Μπαγκλαντές, η πιθανή ζήτηση από το Βιετνάμ και τις Φιλιππίνες και η αύξηση των αγοραστών από την Κίνα ενισχύουν την ανάγκη για πιο βραχυπρόθεσμες συναλλαγές, είπε.
Η αβεβαιότητα στις αγορές ενέργειας θα μπορούσε επίσης να ενισχύσει την spot trading.

www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης