Τελευταία Νέα
Ενέργεια

Έως τις 21 Ιουνίου η εκδήλωση ενδιαφέροντος για τις λιγνιτικές μονάδες - Τα βασικά σημεία της προκήρυξης

Έως τις 21 Ιουνίου η εκδήλωση ενδιαφέροντος για τις λιγνιτικές μονάδες - Τα βασικά σημεία της προκήρυξης

Η δεύτερη φάση αφορά την πρόσκληση υποβολής δεσμευτικών προσφορών η οποία προβλέπεται να εκδοθεί στις αρχές Ιουλίου

Έως τις 21 Ιουνίου στις 5 το απόγευμα καλούνται οι ενδιαφερόμενοι για την εξαγορά των λιγνιτικών μονάδων της ΔΕΗ να υποβάλουν την εκδήλωση ενδιαφέροντος στην τράπεζα HSBC.

Αυτό προβλέπουν οι όροι της προκήρυξης η οποία δημοσιεύθηκε σήμερα και προβλέπει μεταξύ άλλων ότι η διαδικασία θα γίνει σε δυο φάσεις:

Κατά τη διάρκεια της πρώτης προκριματική φάσης και πριν την εκδήλωση ενδιαφέροντος οι ενδιαφερόμενοι θα μπορούν να λάβουν ένα περιληπτικό ενημερωτικό έγγραφο σχετικά με τις πωλούμενες επιχειρήσεις Μελίτη και Μεγαλόπολη.

Ο σκοπός της πρώτης φάσης είναι η επιλογή των ενδιαφερομένων που έχουν την νομική, οικονομική και τεχνική ικανότητα που απαιτείται για τις δυο επιχειρήσεις.

Η δεύτερη φάση αφορά την πρόσκληση υποβολής δεσμευτικών προσφορών η οποία προβλέπεται να εκδοθεί στις αρχές Ιουλίου.

Κατά τη διάρκεια της δεύτερης φάσης αυτοί που θα επιλεγούν για να συμμετάσχουν θα υπογράψουν συμφωνία εμπιστευτικότητας και εν συνεχεία θα λάβουν την πρόσκληση υποβολής δεσμευτικών προσφορών. 

Οι επιλεγέντες θα έχουν επίσης πρόσβαση σε εικονικό δωμάτιο αρχείου που θα δημιουργηθεί σχετικά με τις πωλούμενες επιχειρήσεις προκειμένου να διεξάγουν το νομικό, οικονομικό και τεχνικό έλεγχό τους

Θα λάβουν επίσης οδηγίες σχετικά με Ερωτήσεις & Απαντήσεις αναφορικά με τις πληροφορίες στο εικονικό δωμάτιο αρχείου

• - φορολογικές, λογιστικές και νομικές αναφορές του πωλητή στο βαθμό που είναι διαθέσιμες

 • - οδηγίες για την υποβολή τραπεζικής εγγύησης

 • - σχέδια Συμβάσεων Μεταβίβασης Μετοχών για σχολιασμό εντός των προθεσμιών που θα τεθούν από τη ΔΕΗ

 • και - τις SLAs - τις Δεσμεύσεις της Ελληνικής Δημοκρατίας προς την Ευρωπαϊκή Επιτροπή της 19.01.2018.

Μετά την υποβολή των Δεσμευτικών Προσφορών, η ΔΕΗ θα μελετήσει τις προσφορές και θα τις αξιολογήσει προκειμένου να επιλέξει τον προτιμώμενο στρατηγικό επενδυτή αποκλειστικά με βάση την οικονομική προσφορά.

Θα ακολουθήσει πρόσκληση για βέλτιστες και τελικές προσφορές. Μετά την υποβολή των προσφορών η ΔΕΗ θα λάβει γνωμοδότηση για το δίκαιο και εύλογο του τιμήματος για να αξιολογήσει τις προσφορές αυτές.

Μετά την επιλογή των προτιμώμενων στρατηγικών θα υπογραφεί σύμβαση μεταβίβασης με τη ΔΕΗ έως τις 17 Οκτωβρίου  δηλαδή εντός έξι μηνών μετά την έγκριση των Δεσμεύσεων της Ελληνικής Δημοκρατίας από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή.

Η Συναλλαγή θα ολοκληρωθεί εντός τριών μηνών μετά την υπογραφή των Συμβάσεων Μεταβίβασης Μετοχών μετά από τη λήψη όλων των απαραίτητων εγκρίσεων από τις αρμόδιες αρχές, αφού όλες οι νομικές προϋποθέσεις θα έχουν ικανοποιηθεί και όλες οι σχετικές αναβλητικές αιρέσεις πληρωθεί, όπως περαιτέρω ορίζεται από το Νόμο.

Διαβάστε εδώ αναλυτικά την προκήρυξη

www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης