Ενέργεια

Προς επίλυση το ζήτημα όδευσης του αγωγού TAP στην περιοχή Τεναγών Φιλίππων

Προς επίλυση το ζήτημα όδευσης του αγωγού TAP στην περιοχή Τεναγών Φιλίππων
Το πρόβλημα θα αντιμετωπιστεί μέσω της αύξησης των αντισταθμιστικών που παρέχει η κοινοπραξία στην περιοχή
Στην Καβάλα θα μεταβεί σήμερα (14/5) ο υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας Γιώργος Σταθάκης προκειμένου να συμμετάσχει σε σύσκεψη με την δημοτική αρχή της πόλης τοπικούς φορείς αλλά και εκπροσώπους της διοίκηση του TAP.
Στόχος της συνάντησης είναι η οριστική επίλυση του προβλήματος που έχει προκύψει με την όδευση του αγωγού στην περιοχή των Τεναγών Φιλίππων, όπου οι αντιδράσεις αγροτών έχουν παγώσει το έργο.      
Όπως όλα δείχνουν το πρόβλημα θα αντιμετωπιστεί μέσω της αύξησης των αντισταθμιστικών που παρέχει ο TAP στην περιοχή και συγκεκριμένα μέσω της ανάληψης από την κοινοπραξία του αγωγού του κόστους για την μελέτη και κατασκευή ενός αρδευτικού έργου που θα εξυπηρετεί τους αγρότες της περιοχής.
Πληροφορίες αναφέρουν ότι ο TAP θα διαθέσει σε πρώτη φάση 5 εκατ. ευρώ για το συγκεκριμένο έργο που θα αντιμετωπίσει τα προβλήματα  ύδρευσης, λειψυδρίας και πλημμυρών στην περιοχή Καβάλας - Φιλίππων.

Σύσταση ομάδας εργασίας για το αρδευτικό έργο

Το υπουργείο θα προχωρήσει στη συγκρότηση ομάδας εργασίας, με στόχο τον άρτιο σχεδιασμό και την ταχεία υλοποίηση του έργου και θα καλέσει την Περιφέρεια Ανατολικής Μακεδονίας - Θράκης, το δήμο Καβάλας, το Τ.Ε.Ε./Τ.Α.Μ. και το ΓΕΩΤ.Ε.Ε. (Π.Α.Μ.), να ορίσουν άμεσα τους εκπροσώπους τους.
Πρέπει να σημειωθεί ότι οι αντιδράσεις στην όδευση του TAP αφορούν ένα τμήμα 10 χιλιομέτρων που ήταν προγραμματισμένο να αρχίσει να κατασκευάζεται το φθινόπωρο του 2016 και ακόμη βρίσκεται σε εκκρεμότητα.
Μάλιστα ενώ όλες οι τεχνικές ανησυχίες και τα ερωτήματα που έχουν κατατεθεί επισήμως και ανεπισήμως, έχουν απαντηθεί αναλυτικά, το δημοτικό συμβουλίου ζήτησε αλλαγή της όδευσης του αγωγού κάτι το οποίο απέρριψε κατηγορηματικά η κοινοπραξία.
Πρέπει να σημειωθεί ότι ήδη έχουν κατασκευαστεί τα 340 από τα 550 χιλιόμετρα του αγωγού ενώ ακόμη 140 χιλιόμετρα έχουν διαμορφωθεί.

www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης