Στις 3-5 Μαΐου το Διεθνές Συνέδριο για την Ενέργεια της HAEE

Στις 3-5 Μαΐου το Διεθνές Συνέδριο για την Ενέργεια της HAEE
Σημαντικές αναφορές στον τομέα της ενέργειας
Ένα τριήμερο «γεμάτο ενέργεια» διοργανώνεται από τις 3 έως τις 5 Μαΐου με πρωτοβουλία της Ελληνικής Δεξαμενής Σκέψης για την Ενεργειακή Οικονομία (ΗΑΕΕ) στην Αθήνα. Πρόκειται για το 3ο Διεθνές Συνέδριο της ΗΑΕΕ με θέμα «Ενεργειακή Μετάβαση-Ευρωπαϊκές και Παγκόσμιες Προοπτικές», στο οποίο θα συμμετάσχουν εκπρόσωποι του κλάδου της ενέργειας και της οικονομίας, αξιωματούχοι της ΕΕ και πολιτικοί από την Ελλάδα και το εξωτερικό.
Η κυκλική οικονομία, οι καινοτομίες στον ενεργειακό τομέα, η ανταπόκριση των κρατών στην ενεργειακή μετάβαση, οι προκλήσεις και οι επενδυτικές ευκαιρίες στην ενέργεια, οι ευρωπαϊκές πολιτικές στο πλαίσιο του οδικού χάρτη μέχρι το 2050, τα μέτρα για την αντιμετώπιση της Κλιματικής Αλλαγής, η χρήση των εναλλακτικών καυσίμων (CNG, LNG), οι Ανανεώσιμες Πηγές Ενέργειας, οι γεωπολιτικές εξελίξεις και η ασφάλεια εφοδιασμού, οι νέες υποδομές και η οικονομική πολιτική που θα ακολουθήσουν τα κράτη στο πλαίσιο της βιώσιμης ανάπτυξης, τα νέα δεδομένα για τις μεταφορές (ηλεκτροκίνηση, φυσικό αέριο κλπ), η ανταγωνιστικότητα της βιομηχανίας αλλά και τα έξυπνα δίκτυα αποτελούν κάποια από τα βασικά θέματα που θα αναλύσουν πάνω από 200 καταξιωμένοι ακαδημαϊκοί, εκπρόσωποι της αγοράς, της ΕΕ και των ευρωπαϊκών κυβερνήσεων από τις 3 έως τις 5 Μαΐου στο 3ο Διεθνές Συνέδριο της HAEE στην Αθήνα.
Μεταξύ των συμμετεχόντων και των ομιλητών συγκαταλέγονται οι: Κυριάκος Μητσοτάκης, πρόεδρος της ΝΔ, Φώφη Γεννηματά, πρόεδρος του Κινήματος Αλλαγής, εκπρόσωποι της ελληνικής κυβέρνησης και του υπουργείου Περιβάλλοντος και Ενέργειας, εκπρόσωποι της ΕΕ όπως η Megan Richards από την DG Energy της ΕΕ, η κα Μαρία Σπυράκη, ευρωβουλευτής της ΝΔ κλπ. Παράλληλα, το παρών θα δώσουν επιχειρήσεις από τον κλάδο της ενέργειας και από τον χρηματοπιστωτικό τομέα όπως ο κ. Μανώλης Παναγιωτάκης, πρόεδρος και Δ/νων Σύμβουλος της ΔΕΗ, ο κ. Μανούσος Μανουσάκης, πρόεδρος και Δ/νων Σύμβουλος του ΑΔΜΗΕ, ο κ. Γιάννης Μπασιάς, πρόεδρος και Δ/νων Σύμβουλος της ΕΔΕΥ, ο κ. Νικόλαος Χατζηαργυρίου, πρόεδρος και Δ/νων Σύμβουλος του ΔΕΔΔΗΕ, ο κ. Νικόλαος Μπουλαξής, πρόεδρος της ΡΑΕ, ο κ. Λεωνίδας Φραγκιαδάκης, Δ/νων Σύμβουλος της Εθνικής Τράπεζας της Ελλάδος. Στο συνέδριο θα εκπροσωπηθούν διεθνείς οργανισμοί με την παρουσία των David Knapp, πρόεδρος του ΙΑΕΕ κλπ.
Χορηγοί του συνεδρίου είναι η Εθνική Τράπεζα της Ελλάδος, η ΔΕΗ, η Axis Capital, η A Plus Insurance Brokers, ο ΔΕΔΔΗΕ ενώ υποστηρικτές είναι το ESCP Europe Business S chool, το Research Center for Energy Management, το Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης, το Πρόγραμμα Μεταπτυχιακών Σπουδών Διοίκησης Επιχειρήσεων στο Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο, το Audencia Business School, ο Σύνδεσμος Ελληνικών Χημικών Βιομηχανιών.

www.worldenergynews.gr