Ενέργεια

O Σταθάκης χτυπά το καμπανάκι στην συνεδρίαση της Wall την Τρίτη 13 Δεκεμβρίου 2016

O Σταθάκης χτυπά το καμπανάκι στην συνεδρίαση της Wall την Τρίτη 13 Δεκεμβρίου 2016
Κεντρικός ομιλητής στο Συνέδριο της Capital Link στη Νέα Υόρκη
Πέραν των έργων υποδομής στην κατεύθυνση ανάδειξης της Ελλάδας σε ενεργειακό κόμβο, σημαντικές επενδυτικές ευκαιρίες δημιουργεί και η διαδικασία απελευθέρωσης της αγοράς ηλεκτρικού ρεύματος, ανέφερε ο κ. Σταθάκης στην συνεντευξή του στο ΑΠΕ-ΜΠΕ.
«Καθώς πλησιάζουμε στο 2020 ολοκληρώνεται η απελευθέρωση της αγοράς, με τη ΔΕΗ να διατηρεί τον κομβικό της ρόλο και ταυτόχρονα να δημιουργούνται περιθώρια δραστηριοποίησης νέων παικτών»επισημαίνει ο‭ κ. Σταθάκης.
Η πολιτική ηγεσία του υπουργείου πιστεύει ότι η μετάβαση πρέπει να συντελεστεί με συντεταγμένο τρόπο, που θα εξασφαλίζει πρώτα και κύρια την ασφάλεια του εθνικούσυστήματος παραγωγής, μεταφοράς και διανομής ηλεκτρισμού.
Μέσα σε αυτό το περιβάλλον εκτιμούνότι δημιουργείται σημαντικός χώρος για την ανάπτυξη φιλόδοξων επενδυτικών σχεδίων.‬‬
Σημαντικές επενδυτικές ευκαιρίες
«Προκύπτουν σημαντικές επενδυτικές ευκαιρίες, με έμφαση στις καινοτόμες ιδέες και τις τεχνολογίες που εξοικονομούν ενέργεια και δίνουν έμφαση στις ανανεώσιμες πηγές» υποστηρίζει o κ. Σταθάκης.‭‬‬
«Βρισκόμαστε σε μια κομβική στιγμή για τον κλάδο, αντίστοιχη εκείνης που βίωσε τη δεκαετία του '90 ο κλάδος των τηλεπικοινωνιών.
Είναι η‭ ώρα να κάνουμε το άλμα, με δίκτυα νέας γενιάς που θα‭σηματοδοτούν τη μετάβαση στην 4η ψηφιακή επανάσταση».‬‬‬‬
Ο λόγος για νέα προϊόντα και υπηρεσίες που αναπτύσσονται διεθνώς, στη βάση «ευέλικτων» και «έξυπνων» δικτύων. Παράλληλα οι απαιτήσεις από την κοινωνία έχουν αυξηθεί και η ποιότητα εξυπηρέτησης αλλά και συμμετοχής των καταναλωτών στην αγορά αναβαθμίζονται διαρκώς.
Το σκηνικό θυμίζει όντως την εποχή των ραγδαίων εξελίξεων στον τηλεπικοινωνιακό τομέα, προ περίπου 20 ετών.
Εκμεταλλευόμενος τις νέες τεχνολογίες και μετά από σημαντικές επενδύσεις σε υποδομές, ο κλάδος των τηλεπικοινωνιών κατάφερε να‬διεισδύσει‬και να‭αλλάξει ριζικά‭τον σύγχρονο τρόπο ζωής και της οικονομικής δραστηριότητας.
Τώρα οι συνθήκες δείχνουν ώριμες ώστε η ηλεκτρική ενέργεια να περάσει στην εποχή‭ των δικτύων και στόχος της κυβέρνησης είναι να αναπτύξει σοβαρά και μεθοδικά τις προοπτικές επενδύσεων στον τομέα.‬‬‬‬‬‬

Οι επαφές στη Νέα Υόρκη

Τις επενδυτικές ευκαιρίες που ανοίγονται στον κλάδο της ενέργειας θα έχει την ευκαιρία να παρουσιάσει ο υπουργός κατά την επίσκεψή του στη Νέα Υόρκη, μαζί με πλήθος άλλων κυβερνητικών στελεχών.
Τη Δευτέρα θα είναι ο κεντρικός ομιλητής στο μεσημεριανό γεύμα του "Capital Link Invest in Greece Forum", που διοργανώνεται σε συνεργασία με μεγάλες διεθνείς επενδυτικές τράπεζες (Citi, Bank of America Merrill Lynch, BNP Paribas, Credit Suisse,Deutsche Bank, Goldman‭ Sachs, UBS).
Το βράδυ της ίδιας ημέρας θα συμμετέχει στο‭ δείπνο‭προς τιμήν του ‬Wilbur L.Ross, που πρόσφατα‬‬‬‬‬‬
Επιλέχθηκε από τον νέο Αμερικανό Πρόεδρο για τη θέση του υπουργού Εμπορίου.
Παράλληλα ο κ. Σταθάκης θα έχει σειρά επαφών με εκπροσώπους επενδυτικών funds και ξένους θεσμικούς επενδυτές.
Την Τρίτη θα κηρύξει την έναρξη των εργασιών στη Wall Street, στο πλαίσιο της «Ημέρας Ελλάδος στο Χρηματιστήριο της Νέας Υόρκης».

www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης