Τελευταία Νέα
Ενέργεια

Προθεσμία έως 16/2 για τις δηλώσεις φορτίου της προσεχούς δημοπρασίας διακοψιμότητας

Προθεσμία έως 16/2 για τις δηλώσεις φορτίου της προσεχούς δημοπρασίας διακοψιμότητας
Στην περίπτωση που κάποιος δικαιούχος δεν θέλει να πάρει μέρος στη δημοπρασία, μπορεί να δηλώσει μηδενικό φορτίο
Λίγες μόλις ημέρες μετά την επίσημη ανακοίνωση της Κομισιόν για την έγκριση της διετούς παράτασης της διακοψιμότητας, ο ΑΔΜΗΕ ξεκίνησε τις διαδικασίες για την πραγματοποίηση της επόμενης δημοπρασίας, η οποία θα διεξαχθεί τον Φεβρουάριο.
Έτσι, όπως ανακοίνωσε χθες (12/2) o Διαχειριστής, οι εγγεγραμμένοι στο Μητρώο Διακοπτόμενου Φορτίου έχουν διορία έως και την Παρασκευή 16 Φεβρουαρίου για να δηλώσουν το φορτίο που θα διεκδικήσουν στη δημοπρασία, για κάθε θέση κατανάλωσης που εκπροσωπούν και κάθε τύπο υπηρεσίας διακοπτόμενου φορτίου.
Στην περίπτωση που κάποιος δικαιούχος δεν θέλει να πάρει μέρος στη δημοπρασία, μπορεί να δηλώσει μηδενικό το φορτίο.
Επίσης, αν δεν υποβάλει εγγράφως το δηλωθέν φορτίο έως τις 16 Φεβρουαρίου τότε θα θεωρηθεί ίσο με το μέγιστο προσφερόμενο φορτίο της φετινής χρονιάς, για τη συγκεκριμένη θέση κατανάλωσης και τύπο υπηρεσίας διακοπτόμενου φορτίου.
Από την άλλη πλευρά, το Δηλωθέν φορτίο δεν μπορεί να υπερβαίνει το μέγιστο προσφερόμενο φορτίο του Μητρώου Διακοπτόμενου Φορτίου.

Ο ανταγωνισμός «πίεσε» τις τιμές

Στο πλαίσιο της διετούς παράτασης, η πρώτη δημοπρασία διακοπτόμενου φορτίου είχε πραγματοποιηθεί στις 15 και τις 16 Ιανουαρίου, διαθέτοντας 600 MW για την Υπηρεσία Διακοπτόμενου Φορτίου 1 (ΥΔΦ 1) την πρώτη ημέρα, και τη δεύτερη ημέρα 450 MW για τα φορτία τύπου 2 (ΥΔΦ 2).
Και τις δύο ημέρες υπήρξε έντονος ανταγωνισμός, με συνέπεια οι τιμές να παραμείνουν σε χαμηλά επίπεδα.
Ενδεικτικό είναι πως στη δημοπρασία για την πρώτη υπηρεσία διακοπτόμενου φορτίου (ΥΔΦ1), που διεξήχθη τη Δευτέρα, η τιμή διαμορφώθηκε στις 55.000 ευρώ ανά μεγαβάτ (MW), όταν η μέγιστη τιμή που είχε ορίσει ο ΑΔΜΗΕ ήταν οι 70.000 ευρώ ανά MW.
Στην αντίστοιχη διαδικασία για την δεύτερη υπηρεσία διακοπτόμενου φορτίου (ΥΔΦ2), η τιμή διαμορφώθηκε στις 42.000 ευρώ ανά MW, έναντι των 50.000 που είχε ορισθεί ως πλαφόν.

www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης