Τελευταία Νέα
Ενέργεια

ΗΠΑ: Αγώνας δρόμου για την προμήθεια της Νέας Υόρκης με ντίζελ

ΗΠΑ: Αγώνας δρόμου για την προμήθεια της Νέας Υόρκης με ντίζελ
Μείωση των αποθεμάτων και χειμώνας οδηγούν σε ράλι την τιμή
Κατά «κύματα»  κατευθύνονται τα δεξαμενόπλοια που μεταφέρουν ντίζελ προς τον εμπορικό κόμβο του λιμανιού της Νέας Υόρκης την Τετάρτη 29/11, μετά από την απότομη πτώση των αποθεμάτων της Ανατολικής Ακτής και η είσοδο του χειμώνα  που οδήγησε σε ράλι στην τιμή του καυσίμου.
Οι τιμές των πετρελαιοειδών στις ΗΠΑ αυξήθηκαν κατά 12% από τα μέσα Οκτωβρίου.
Η διαφορά μεταξύ των τιμών των τιμών μεταξύ ΗΠΑ και Ευρωπαϊκής Ένωσης είναι στα υψηλότερα εποχιακά επίπεδα τα τελευταία τρία χρόνια. Τα περιθώρια  του ντίζελ στις  ΗΠΑ βρίσκονται επίσης στα υψηλότερα εποχικά επίπεδα τριών ετών στα 23,64 δολ. το βαρέλι.
Συνολικά, οι Ηνωμένες Πολιτείες έχουν αποθέματα αποσταγμάτων για 31,1 ημέρες εφοδιασμού  το οποίο είναι χαμηλό τριετίας , σύμφωνα με την Υπηρεσία Πληροφοριών Ενέργειας των ΗΠΑ ( ΕΙΑ).
Τα φορτία για τη Νέα Υόρκη περιλαμβάνουν τουλάχιστον δύο δεξαμενόπλοια 38.000 τόνων - Seamuse και Alpine Mary - από τη Βραζιλία, σύμφωνα με τα στοιχεία αποστολής.
Οι συναλλαγές αυτές έρχονται την ώρα που η Λατινική Αμερική εξαρτάται όλο και περισσότερο από τις εισαγωγές ντίζελ από την ακτή του Κόλπου των Η.Π.Α. και την Ευρώπη λόγω των διακοπών της εγχώριας διύλισης και της αυξανόμενης ζήτησης.
"Η Νέα Υόρκη έχει το καλύτερο netback για το ντίζελ αυτή τη στιγμή", δήλωσε trader στο reuters.
Οι traders  επίσης εφοδιάζουν τις αποθήκες τους, καθώς ο κρύος καιρός συνήθως οδηγεί σε υψηλά επίπεδα  στις τιμές του ντίζελ, οι οποίες μπορούν να χρησιμοποιηθούν για θέρμανση.
Στα δεξαμενόπλοια με προορισμό την Νέα Υόρκη περιλαμβάνεται επίσης το πλοίο Flagship Tulipτ  60.000 τόνων, που  φόρτωσε από το δεξαμενόπλοιο  των 2 εκατομμυρίων τόνων Coshonour Lake που βρίσκεται στη Δυτική Αφρική μετά από φόρτωση στην Ασία τον περασμένο μήνα.


www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης