Ενέργεια

Η Shell ετοιμάζει νέους σταθμούς φόρτισης ηλεκτρικών αυτοκινήτων στην Ευρώπη

Η Shell ετοιμάζει νέους σταθμούς φόρτισης ηλεκτρικών αυτοκινήτων στην Ευρώπη
Αγορές όπως η Γαλλία, το Ηνωμένο Βασίλειο και η Κίνα εξετάζουν τη σταδιακή κατάργηση της πώλησης αυτοκινήτων με ορυκτά καύσιμα τις επόμενες δεκαετίες
Στην επέκταση του δικτύου σταθμού φόρτισης ηλεκτρικών οχημάτων στην Ευρώπη κατευθύνεται η Shell, στο πλαίσιο της προετοιμασίας για μια ζωή πέρα από το πετρέλαιο.
Η δεύτερη μεγαλύτερη πετρελαϊκή εταιρεία συμφώνησε με την IONITY, -μία επιχείρηση με έδρα το Μόναχο, μεταξύ της BMW Group, της Daimler AG, της Ford Motor Co. και της Volkswagen AG- με στόχο να ξεκινήσει τη λειτουργία των νέων σταθμών σε 10 ευρωπαϊκά έθνη.
Η συμφωνία βασίζεται στην απόκτηση του μεγαλύτερου προμηθευτή χρέωσης ηλεκτρικών οχημάτων της NewMotion τον περασμένο μήνα, από την Shell.
Επίσης, το χρονικό σημείο σηματοδοτεί τη νέα εποχή του πετρελαίου, καθώς η πετρελαϊκή βιομηχανία περνάει μια κρίσιμη φάση στην ιστορία της, με την κυριαρχία της βενζίνης και του ντίζελ να προκαλείται από την ανάγκη για καθαρότερη ενέργεια.
Αγορές όπως η Γαλλία, το Ηνωμένο Βασίλειο και η Κίνα εξετάζουν τη σταδιακή κατάργηση της πώλησης αυτοκινήτων με ορυκτά καύσιμα τις επόμενες δεκαετίες, ενώ γίνεται μεγάλη προσπάθεια από τις εταιρείες ενέργειας να προσαρμοστούν στα νέα δεδομένα.
Η Shell και η Ionity θα έχουν αρχικά σημεία φόρτισης σε 80 από τους σταθμούς καυσίμων της Shell, με κατά μέσο όρο έξι θέσεις σε καθένα. Θα χρειαστούν πέντε με οκτώ λεπτά κατά μέσο όρο για να φορτιστεί ένα ηλεκτρικό όχημα σε αυτά τα σημεία.

www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης