Ενέργεια

ΔΕΣΦΑ: Προχωρούν κανονικά οι διαδικασίες για διασύνδεση Ελλάδας - ΠΓΔΜ με αγωγό φυσικού αερίου

ΔΕΣΦΑ: Προχωρούν κανονικά οι διαδικασίες για διασύνδεση Ελλάδας - ΠΓΔΜ με αγωγό φυσικού αερίου
Το έργο θα προσφέρει, μεταξύ άλλων στην ΠΓΔΜ, τη δυνατότητα απευθείας πρόσβασης σε εναλλακτική προμήθεια Φυσικού Αερίου από την Ελλάδα, ενώ θα της δοθεί και η δυνατότητα να συνδεθεί και με άλλα project που σχεδιάζονται για την περιοχή
Τη Δευτέρα 6 Νοεμβρίου ο Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος του Διαχειριστή του Εθνικού Συστήματος Φυσικού Αερίου (ΔΕΣΦΑ), κ. Σωτήριος Nίκας συναντήθηκε στα Σκόπια με τον κ. Mitko Andreevski, Σύμβουλο επί θεμάτων Ενέργειας του Πρωθυπουργού της Πρώην Γιουγκοσλαβικής Δημοκρατίας της Μακεδονίας (ΠΓΔΜ), κ. Zoran Zaev, κατόπιν προσκλήσεως του τελευταίου, σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση.
Κατά τη συνάντηση εκφράστηκε η δέσμευση της νέας κυβέρνησης της ΠΓΔΜ στο έργο διασύνδεσης των Συστημάτων Φυσικού Αερίου Ελλάδας – ΠΓΔΜ, αξιολογήθηκε η μέχρι σήμερα πρόοδος και διερευνήθηκαν τα επόμενα βήματα για την κατασκευή του αγωγού που θα συνδέει τις δύο χώρες.
Το έργο θα προσφέρει, μεταξύ άλλων στην ΠΓΔΜ, τη δυνατότητα απευθείας πρόσβασης σε εναλλακτική προμήθεια Φυσικού Αερίου από την Ελλάδα, ενώ θα της δοθεί και η δυνατότητα να συνδεθεί και με άλλα project που σχεδιάζονται για την περιοχή.
Ταυτόχρονα, θα δημιουργηθεί για τον ΔΕΣΦΑ μία καινούργια αγορά φυσικού αερίου και πιο συγκεκριμένα για το Υγροποιημένο Φυσικό Αέριο (ΥΦΑ) της Ρεβυθούσας, η οποία μετά την ολοκλήρωση της 3ης δεξαμενής θα έχει μεγάλη διαθεσιμότητα εξαγωγής φυσικού αερίου.
Στη συνάντηση παρευρέθηκαν και οι κ.κ. Blagojche Koteski, επικεφαλής της κρατικής Εταιρείας Αξιοποίησης Ενεργειακών Πόρων (MER Skopje) και Ιωσήφ Φλωρεντίν, Διευθυντής Εταιρικής Ανάπτυξης του ΔΕΣΦΑ, ενώ στη συνέχεια οι εκπρόσωποι του ΔΕΣΦΑ επισκέφθηκαν τα γραφεία της MER και είχαν συνάντηση γνωριμίας με τα επιτελικά στελέχη της εταιρείας, αναφέρεται στην ανακοίνωση.

www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης