ΑναζήτησηCommodities are powered by Investing.com

14/11/2017 10:26

Μεγάλες προσδοκίες για το φυσικό αέριο στην παγκόσμια αγορά - Τι αναμένει η China Gas

Mέχρι το 2025 θα παρουσιάσει έλλειμμα 50 εκατ. τόνων
Σημαντική αύξηση σημειώνεται στη ζήτηση φυσικού αερίου, σύμφωνα με τις αναλυτικές εκθέσεις της ενεργειακής εταιρείας Tellurian Energy, καθώς η αυξανόμενη διαθεσιμότητά του συμβάλλει στους υψηλούς ρυθμούς ανάπτυξης της συγκεκριμένης πηγής ενέργειας.
Μάλιστα, στην σημερινή της (14/11) ανάλυση υπογραμμίζει ότι η China Gas αναμένει ότι οι πωλήσεις φυσικού αερίου θα αυξηθούν κατά 30-45% το τρέχον έτος, ενώ η παγκόσμια αγορά υγροποιημένου φυσικού αερίου θα εξισορροπηθεί έως το 2022 και μέχρι το 2025 θα παρουσιάσει έλλειμμα 50 εκατ. τόνων.
Ειδικότερα στην Κίνα, η ζήτηση για φυσικό αέριο προβλέπεται ότι θα αυξηθεί κατά 8,7% ετησίως φθάνοντας τα 340 δισ. κυβικά μέτρα κατανάλωσης το 2022.
To worldenergynews.gr στις 7/11 παρουσίασε τις εκτιμήσεις της Tellurian Energy, αναφορικά με την ζήτηση του φυσικού αερίου και τα φιλόδοξα πλάνα της για δυναμική είσοδο στην παγκόσμια αγορά του LNG.

Αναλυτικά:
Σημαντική αύξηση παρουσιάζει η ζήτηση του φυσικού αερίου, σύμφωνα με την ενεργειακή εταιρεία Tellurian Energy, η οποία έχει φιλόδοξα πλάνα για δυναμική είσοδο στην παγκόσμια αγορά του LNG.
Mάλιστα, το προθεσμιακό συμβόλαιο φυσικού αερίου, τον Δεκέμβριο σημείωσε άνοδο 5% στα 3,134 δολάρια
Ειδικότερα, με την έλευση του χειμώνα οι αγορές του φυσικού αερίου έχουν ενισχυθεί κατά πολύ, ενώ σημειώθηκε αύξηση της τιμής κατά 10% στους εμπορικούς χρήστες σε σύγκριση με τη μείωση στις παραδόσεις σε βιομηχανικές εταιρείες, που αγγίζουν το 3-10% .
Παράλληλα, οι Βρυξέλλες έχουν προτείνει την επέκταση των κανόνων της ΕΕ ώστε να καλύπτουν όλους τους αγωγούς που χρησιμοποιούνται για την εισαγωγή φυσικού αερίου και να ρυθμιστούν τα αμφιλεγόμενα έργα του Nord Stream 2 της Ρωσίας.
Επιπλέον, αρκετές ευρωπαϊκές εταιρείες που ειδικεύονται στην ενέργεια, συμπεριλαμβανομένου της Iberdrola και της Enel, εξαπέλυσαν κατηγορίες προς την ΕΕ καθώς παρατηρούν σημαντική έλλειψη στρατηγικής και φιλόδοξων πλάνων για την καταπολέμηση της κλιματικής αλλαγής, ζητώντας πιο επιθετικές στρατηγικές για τις ανανεώσιμες πηγές ενέργειας.
Τέλος, αξίζει να αναφερθεί ότι σύμφωνα με την Διεθνή Επιτροπή Ενέργειας, η παγκόσμια ζήτηση για φυσικό αέριο θα ξεπεράσει το πετρέλαιο και τον άνθρακα τα επόμενα 5 χρόνια, με τη βοήθεια των χαμηλών τιμών, της άφθονης προσφοράς και του ρόλου του στη μείωση της ατμοσφαιρικής ρύπανσης και άλλων εκπομπών.

www.worldenergynews.gr

Προσθήκη σχολίου

Σιγουρευτείτε πως έχετε εισάγει όλες τις απαραίτητες πληροφορίες με το σύμβολο (*). Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.