Τελευταία Νέα
Ενέργεια

Barkindo (ΟΠΕΚ): Η βιομηχανία πετρελαίου δεν πρέπει να ανησυχεί για αύξηση της ζήτησης μέχρι το 2040

Barkindo (ΟΠΕΚ): Η βιομηχανία πετρελαίου δεν πρέπει να ανησυχεί για αύξηση της ζήτησης μέχρι το 2040
Ο Γενικός Γραμματέας του ΟΠΕΚ Mohammed Barkindo δήλωσε  ότι το καρτέλ δεν προβλέπει  ότι το πετρέλαιο θα φθάσει  την αιχμή της ζήτησης κατά τις επόμενες δεκαετίες
Ο ΟΠΕΚ δεν βλέπει κανένα λόγο για τους επενδυτές να αναμένουν ότι το πετρέλαιο θα καταγράψει αύξηση της ζήτησης πριν από το 2040, δήλωσε ο γενικός γραμματέας της οργάνωσης.
Μιλώντας στο συνέδριο της Διεθνούς Έκθεσης Πετρελαίου στο Αμπού Ντάμπι (ADIPEC), ο Mohammed Barkindo δήλωσε ότι δεν προβλέπεται αύξηση της ζήτησης πετρελαίου κατά τις προσεχείς δεκαετίες.
Αντ 'αυτού, υποστήριξε, μια δραματική αύξηση του παγκόσμιου πληθυσμού θα μπορούσε πιθανώς να οδηγήσει ακόμη περισσότερους ανθρώπους να ζουν χωρίς πρόσβαση σε ηλεκτρισμό, φυσικό αέριο ή θέρμανση. "Αυτές οι παράμετροι υποδηλώνουν ότι δεν θα υπάρξει ζήτηση αιχμής πετρελαίου πριν από το 2040", δήλωσε ο Barkindo.
Σε αντίθεση με τις προβλέψεις του ΟΠΕΚ, ο Διευθύνων Σύμβουλος της Shell,  Ben van Beurden δήλωσε  στο CNBC τον Ιούλιο ότι ανέμενε ότι η ζήτηση για πετρέλαιο θα κορυφωθεί στα τέλη του 2020 ή στις αρχές της δεκαετίας του 2030 σε ένα βέλτιστο σενάριο.
Προσφέροντας ένα ταχύτερο χρονοδιάγραμμα από ό, τι άλλοι προγνωστικοί παράγοντες της αγοράς πετρελαίου, ο van Beurden δήλως ότι  ενώ δεν ήταν το βασικό σενάριο του πετρελαϊκού κεφαλαίου, οι πολιτικές και οι τεχνολογικές εξελίξεις στη βιομηχανία θα μπορούσαν να οδηγήσουν σε αιχμή της ζήτησης μεσοπρόθεσμα.
Εν τω μεταξύ, ο ΟΠΕΚ τη Δευτέρα 13/11 προέβλεψε υψηλότερη ζήτηση για το πετρέλαιο το 2018 και ανέφερε ότι η συμφωνία περικοπής της  παραγωγής με μειώνει το πλεόνασμα του πετρελαίου και καταδεικνύει μια ακόμη περιορισμένη παγκόσμια αγορά τον επόμενο χρόνο.
Σε μηνιαία έκθεση που δημοσιεύθηκε λίγο μετά τη διάσκεψη για την ενεργειακή βιομηχανία, ο ΟΠΕΚ δήλωσε ότι ο κόσμος θα χρειαστεί 33,42 εκατομμύρια βαρέλια ημερησίως (bpd) αργού το επόμενο έτος, αυξημένο κατά 360,000 μονάδες βάσης από τις προηγούμενες προβλέψεις του.

www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης