ΑναζήτησηCommodities are powered by Investing.com

12/10/2017 18:25

Σεμινάριο εξοικονόμησης ενέργειας EUREM στο πολυσυνέδριο Capital + Vision 2017

Στην παρουσίαση θα μιλήσει και ο εκπαιδευτής του EUREM, κ. Αδαμόπουλος Αλέξιος, που είναι και μέλος της συντακτικής ομάδας του Οδηγού Ενεργειακών Ελέγχων σε κτίρια, βιομηχανία και μεταφορές του Υπουργείου Περιβάλλοντος και Ενέργειας.
Η εξοικονόμηση ενέργειας είναι το θέμα της παρουσίασης του σεμιναρίου EUREM, που διοργανώνει το Ελληνογερμανικό Επιμελητήριο, το Σάββατο 21 Οκτωβρίου, ώρα 10:30 – 11:30, στο πλαίσιο του φετινού πολυσυνεδρίου Capital + Vision 2017 «Η ΕΠΑΝΕΚΚΙΝΗΣΗ ΤΗΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑΣ: Επενδύσεις-Καινοτομία-Ανάπτυξη», που πραγματοποιείται στο ξενοδοχείο Athenaeum InterContinental Athens.  
Στη διάρκεια της εκδήλωσης, θα παρουσιαστεί το πρόγραμμα του σεμιναρίου EUREM, η εφαρμογή του και η σχετικότητα στα πλαίσια των Ενεργειακών Ελέγχων σύμφωνα με τον Ν. 4342 /2015, όπως και την ΥΑ178679/ΦΕΚ2337/Β/10-07-17 του Υπουργείου Περιβάλλοντος, όπου ανάμεσα στα επαγγελματικά προσόντα αναφορικά με τους ενεργειακούς ελέγχους,  συγκαταλέγεται και το σεμινάριο EUREM με βαθμολογία 2 βαθμών για την πιστοποίηση επαγγελματικών προσόντων ενεργειακού ελεγκτή.
Στην παρουσίαση θα μιλήσει και ο εκπαιδευτής του EUREM, κ. Αδαμόπουλος Αλέξιος, που είναι και μέλος της συντακτικής ομάδας του Οδηγού Ενεργειακών Ελέγχων σε κτίρια, βιομηχανία και μεταφορές του Υπουργείου Περιβάλλοντος και Ενέργειας.
Το Ελληνογερμανικό Επιμελητήριο μέσα από το σεμινάριο EUREM επιθυμεί να αναδείξει τη σπουδαιότητα της θέσης του Ενεργειακού Διαχειριστή (EnergyManager) μέσα στη βιομηχανία.
Οι ενεργειακοί έλεγχοι είναι μία πραγματικότητα που έχει μπει σε εφαρμογή και η βιομηχανία θα επωφεληθεί ουσιαστικά από την εφαρμογή των ελέγχων αυτών, που στην πράξη θα επιφέρουν μεγάλες εξοικονομήσεις σε ενέργεια και κόστος, όταν εφαρμόζονται αποτελεσματικά.
Σημειώνεται ότι το σεμινάριο EUREM εισάχθηκε το 2008 στα ελληνικά δεδομένα με επιδότηση της Ευρωπαϊκής Ένωσης και την τότε συνεργασία του Ελληνογερμανικού Επιμελητηρίου με το ΚΑΠΕ.
Μετά την ολοκλήρωση της παρουσίασης οι συμμετέχοντες θα έχουν τη δυνατότητα να παρακολουθήσουν την 6η ενότητα «Ενέργεια» στο πλαίσιο του βασικού συνεδριακού κορμού Capital + Vision με πολύ ενδιαφέρουσες ομιλίες.
Για περισσότερες πληροφορίες και για τη συμμετοχή στην παρουσίαση, κάθε ενδιαφερόμενος μπορεί να επικοινωνήσει με το Ελληνογερμανικό Εμπορικό και Βιομηχανικό Επιμελητήριο, στο τηλ. 2310 327733, E-Mail: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε. ή να επισκεφθεί την ιστοσελίδα του Ελληνογερμανικού Επιμελητηρίου: www.german-chamber.gr


www.worldenergynews.gr

Προσθήκη σχολίου

Σιγουρευτείτε πως έχετε εισάγει όλες τις απαραίτητες πληροφορίες με το σύμβολο (*). Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.