Ενέργεια

Το Ιράν θα κατασκευάσει διυλιστήριο πετρελαίου στη Συρία

Το Ιράν θα κατασκευάσει διυλιστήριο πετρελαίου στη Συρία
Το Ιράν υπέγραψε συμφωνίες με τη Δαμασκό για την αποκατάσταση του ηλεκτρικού δικτύου της Συρίας
Το Ιράν θα κατασκευάσει διυλιστήριο πετρελαίου στη Συρία, σύμφωνα με όσα ανέφερε την Τρίτη 25/9,ο επικεφαλής τεχνολογιών στο Ινστιτούτο Έρευνας του πετρελαϊκού κλάδου του Ιράν όπως μετέδωσε το πρακτορείο ειδήσεων Fars.
Το διυλιστήριο, που θα κατασκευαστεί κοντά στην πόλη Homs, θα έχει παραγωγική δυναμικότητα 140.000 βαρελιών ημερησίως, δήλωσε ο Akbar Zamanian.
Το αργό και βαρύ αργό της Συρίας θα υποβληθεί σε επεξεργασία στο εργοστάσιο.
"Αυτό το διυλιστήριο θα κατασκευαστεί ως κοινοπραξία με τη συμμετοχή του Ιράν, της Βενεζουέλας και της Συρίας", ανέφερε ο Zamanian, σύμφωνα με τον Fars.
Το εργοστάσιο θα κατασκευαστεί μετά την ολοκλήρωση της σύγκρουσης στη Συρία, επεσήμανε  ο Zamanian. Το Ιράν θα ανοικοδομήσει επίσης δύο υπάρχοντα διυλιστήρια.
Στα μέσα Σεπτεμβρίου, το Ιράν υπέγραψε συμφωνίες με τη Δαμασκό για την αποκατασταση του ηλεκτρικού δικτύου της Συρίας.
Το μνημόνιο κατανόησης περιελάμβανε την κατασκευή ενός σταθμού ηλεκτροπαραγωγής στην παράκτια επαρχία Λατάκια με χωρητικότητα 540 μεγαβάτ, σύμφωνα με το SANA.
Η συμφωνία περιλαμβάνει επίσης την αποκατάσταση του κύριου κέντρου ελέγχου για το ηλεκτρικό δίκτυο στη Δαμασκό.
Οι συμφωνίες ηλεκτρισμού θα μπορούσαν να ανέλθουν σε εκατομμύρια ευρώ, σύμφωνα με τα ιρανικά κρατικά μέσα ενημέρωσης.
Το Ιράν θα αποκαταστήσει επίσης έναν σταθμό ισχύος 90 μεγαβάτ στην επαρχία Deir al-Zor, όπου ο συριακός στρατός και οι συμμαχικές δυνάμεις έχουν επικρατήσει κατά του Ισλαμικού Κράτους.
Επίσης υπογράφηκαν δύο συμβάσεις, για την παροχή ηλεκτρικής ενέργειας στην πόλη του Αλέππο, την οποία ο στρατός της Συρίας και οι σύμμαχοί του ανέκτησαν πλήρως το περασμένο έτος με μεγάλο χτύπημα στους αντάρτες, ανέφερε η SANA.
Τον Ιανουάριο, η κυβέρνηση του Ιράν και φορείς κοντά στις ελίτ των Επαναστατικών Φρουρών της χώρας υπέγραψαν σημαντικές συμφωνίες τηλεπικοινωνιών και εξόρυξης με τη Δαμασκό.

www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης