ΑναζήτησηCommodities are powered by Investing.com

09/09/2017 16:36

Βερροιόπουλος (γ.γ.ΥΠΕΝ): Κατανάλωση ενέργειας από ΑΠΕ στο 18% μέχρι το 2020

Το σχέδιο νόμου για τις ενεργειακές κοινότητες αποτελεί εργαλείο για την ανάπτυξη των ΑΠΕ, τόνισε ο γενικός γραμματέας Ενέργειας και Ορυκτών Πόρων
Στους στόχους παραγωγής ενέργειας από Ανανεώσιμες Πηγές Ενέργειας μέχρι το 2030, όπως και σε παραδείγματα «συνεταιρισμών» ενεργειακών κοινοτήτων από πολίτες και δήμους αναφέρθηκε ο γενικός γραμματέας Ενέργειας και Ορυκτών Πόρων, Μιχάλης Βερροιόπουλος, μιλώντας σε εκδήλωση του ΥΠΕΝ για τις «Ενεργειακές κοινότητες», στο πλαίσιο της 82ης ΔΕΘ.
Μέχρι το 2020, είπε, πρέπει να επιτευχθεί ο στόχος τελικής κατανάλωσης ενέργειας από ΑΠΕ στο 18%, ενώ μέχρι το 2030 στο 26%.
«Το σχέδιο νόμου για τις ενεργειακές κοινότητες ανοίγει την αγορά ενέργειας προς τους πολίτες, την τοπική αυτοδιοίκηση, τα ιδρύματα, επιμελητήρια, και άλλους φορείς. Αποτελεί εργαλείο για την ανάπτυξη των ΑΠΕ και οδηγεί σε περιφερειακή ανάπτυξη» είπε.
Ως παράδειγμα εφαρμογής ενεργειακής κοινότητας σε ένα αστικό περιβάλλον, ανέφερε την σύμπραξη ιδιοκτητών διαμερισμάτων πολυκατοικίας για την εγκατάσταση φωτοβολταϊκού σε ακίνητο (ακόμη και άλλης περιοχής) προκειμένου να επωφεληθούν, οι ίδιοι ή άλλοι από την παραγόμενη ενέργεια.
Αντίστοιχα, σε νησιωτικές περιοχές θα μπορούν να συμπράξουν κάτοικοι με επιχειρήσεις για την εγκατάσταση μονάδων αφαλάτωσης με χρήση ανεμογεννήτριας, για την αντιμετώπιση του προβλήματος έλλειψης νερού.

www.worldenergynews.gr
Τελευταία τροποποίηση στις Σάββατο, 09 Σεπτέμβριος 2017 20:12

Προσθήκη σχολίου

Σιγουρευτείτε πως έχετε εισάγει όλες τις απαραίτητες πληροφορίες με το σύμβολο (*). Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.