Τελευταία Νέα
Ενέργεια

Νέες έρευνες για κοιτάσματα ξεκινά η Saudi Aramco στο Empty Quarter

Νέες έρευνες για κοιτάσματα ξεκινά η Saudi Aramco στο Empty Quarter
Μια ομάδα περίπου 900 ατόμων χρησιμοποιεί προηγμένη σεισμική τεχνολογία που αναπτύχθηκε τα τελευταία χρόνια για να εξερευνήσει 15.400 τετραγωνικά χιλιόμετρα γύρω από την Turayqa στη Σαουδική Αραβία
Ο πετρελαϊκός γίγαντας Saudi Aramco χρησιμοποιεί νέα τεχνολογία για να επανερευνήσει περιοχές της τεράστιας αραβικής ερήμου γνωστή ως Empty Quarter, η οποία θα μπορούσε να βοηθήσει στην ενίσχυση των αποδεδειγμένων αποθεμάτων πετρελαίου και φυσικού αερίου πριν η εταιρεία προσφέρει μετοχές της στο κοινό.
 Μια ομάδα περίπου 900 ατόμων χρησιμοποιεί προηγμένη σεισμική τεχνολογία που αναπτύχθηκε τα τελευταία χρόνια για να εξερευνήσει 15.400 τετραγωνικά χιλιόμετρα γύρω από την Turayqa στη Σαουδική Αραβία, ανακοίνωσε η Aramco.
 Το Turayqa, ανακαλύφθηκε το 2013. Μέρος της περιοχής διερευνήθηκε προηγουμένως από κοινοπραξίες στις οποίες συμμετείχαν η Aramco και ξένες εταιρείες αλλά δεν κατάφεραν να βρουν ανακτήσιμες ποσότητες πετρελαίου και φυσικού αερίου.
 "Η επεξεργασία δεδομένων βρίσκεται σε εξέλιξη και η περιοχή καλύπτει εν μέρει τις περιοχές που παραχωρούνται από ορισμένες από τις κοινοπραξίες", ανέφερε η εταιρεία στο Reuters.
 Η Aramco ίδρυσε τέσσερις κοινοπραξίες το 2003 και το 2004 για να εξερευνήσει το Empty Quarter, αλλά ολοκλήρωσαν την αναζήτησή τους αφού δεν κατάφεραν να βρουν εμπορεύσιμους όγκους αερίου.
 Η νέα σεισμική τεχνολογία μπορεί να βελτιώσει τις πιθανότητες επιτυχούς εξερεύνησης, αν και δεν μπορεί από μόνη της να αποδείξει την ύπαρξη αποθεμάτων πετρελαίου και φυσικού αερίου. Η διάτρηση είναι απαραίτητη γι 'αυτό.



Η τεχνολογία απόκτησης σεισμικών δεδομένων  παρέχει μια τρισδιάστατη εικόνα της δομής του βράχου και δίνει στοιχεία για τα φυσικά χαρακτηριστικά, όπως η πυκνότητα και ο κορεσμός του ρευστού.
Οι αναλυτές εκτιμούν ότι δεν είναι σαφές εάν οι νέες προσπάθειες εξερεύνησης της Aramco θα επηρεάσουν την εκτίμηση της εταιρείας για τα αποθέματα πετρελαίου και συμπυκνωμάτων της, τα οποία ανέρχονται συνολικά σε 261 δισεκατομμύρια βαρέλια και έχουν παραμείνει αμετάβλητα εδώ και πολλά χρόνια.
Οποιαδήποτε αλλαγή στα αποθεματικά θα μπορούσε να επηρεάσει την προγραμματισμένη διεθνή προσφορά του επόμενου έτους με ποσοστό περίπου 5% στην Aramco, δεδομένου ότι ορισμένα μοντέλα επενδύσεων βασίζονται σε αποτιμήσεις των αποθεματικών.
Οι αναλυτές έχουν υπολογίσει ότι η προσφορά θα μπορούσε να εκτιμήσει ολόκληρη την εταιρεία σε περίπου 1 τρισεκατομμύριο δολάρια ή και περισσότερο, αν και η κυβέρνηση έχει προβλέψει τουλάχιστον 2 τρισεκατομμύρια δολάρια.

www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης