Τελευταία Νέα
Χρηματιστήριο & Αγορές

Wall Street: Ρεκόρ με άνοδο 1% για τον S&P "έσπασε" τις 5.300 μονάδες - Κέρδη 1,4% για τον Nasdaq

Wall Street: Ρεκόρ με άνοδο 1% για τον S&P

349 μονάδες κέρδισε ο Dow

 

Κέρδη στη Wall Street την Τετάρτη καθώς ο S&P 500 και ο Nasdaq σημείωσαν υψηλά ρεκόρ διευρύνοντας τις ισχυρές επιδόσεις τους το 2024, ενισχυμένες από την αναμενόμενη έκθεση για τον πληθωρισμό των καταναλωτών στις ΗΠΑ.


Ο Dow Jones κέρδισε 349 μονάδες, ή 0,88% στις 39.908μονάδες
Ο S&P 500 κέρδισε 1,17%, ξεπερνώντας τις 5.300 για πρώτη φορά και έκλεισε στις 5.308 μονάδες
Ο S&P 500 energy sector κέρδισε 0,15% στις 714,93 μονάδες.
Ο Nasdaq σημείωσε άνοδο 1,4% στις 16.742 μονάδες.

Ο δείκτης τιμών καταναλωτή σημείωσε άνοδο 0,3% για τον Απρίλιο, λιγότερο από την εκτίμηση του Dow Jones για μηνιαία αύξηση 0,4%. Ο δείκτης αυξήθηκε κατά 3,4% σε ετήσια βάση, σύμφωνα με τις προσδοκίες. Οι μηνιαίοι και ετήσιοι αριθμοί για τον βασικό ΔΤΚ, ο οποίος εξαιρεί τις ασταθείς τιμές των τροφίμων και της ενέργειας, ήταν και οι δύο σε συμφωνία με τα αναμενόμενα.
Οι λιανικές πωλήσεις παρέμειναν σταθερές τον Απρίλιο. Οι οικονομολόγοι ανέμεναν άλμα 0,4%.

Και οι δύο εκθέσεις ενίσχυσαν τις προσδοκίες για μειώσεις των επιτοκίων της Federal Reserve στο εγγύς μέλλον. Τα στοιχεία των συναλλαγών μελλοντικής εκπλήρωσης κεφαλαίων της Fed υποδηλώνουν τώρα 71,9% πιθανότητα η κεντρική τράπεζα των ΗΠΑ να χαλαρώσει τα επιτόκια στη συνεδρίαση του Σεπτεμβρίου, σύμφωνα με το CME FedWatch Tool. Αυτό είναι υψηλότερο από την πιθανότητα 65,1% της Τρίτης για μείωση επιτοκίων τον ίδιο μήνα.

«Οι αγορές ήθελαν πραγματικά αυτές οι εκθέσεις να είναι ήπιες και πήραν αυτό που ήθελαν», δήλωσε ο Brian Nick της Macro Institute, ο οποίος πρόσθεσε ότι αυτές οι μετρήσεις εδραίωσαν την υπόθεση ώστε η Fed θα αρχίσει να μειώνει τα επιτόκια φέτος. «Εταιρείες όπως η Nvidia και πολλά από αυτά τα ονόματα με υψηλότερη ανάπτυξη θα ωφεληθούν από την πτώση των επιτοκίων».

Ηγέτες της αγοράς όπως η Nvidia εμφανίστηκε στην ένδειξη του πληθωρισμού, με τις μετοχές του κατασκευαστή GPU να ενισχύονται σχεδόν κατά 4%. Apple και Microsoft και οι δύο κέρδισαν περισσότερο από 1%.

Οι αποδόσεις του δείκτη αναφοράς του αμερικανικού 10ετούς ομολόγου και του 2ετούς ομολόγου υποχώρησαν μετά τις πρωινές αναφορές. Η απόδοση του 10ετούς Δημοσίου υποχώρησε σχεδόν 9 μονάδες βάσης στο 4,359% και του 2ετούς στο 4,743% μετά από διολίσθηση κατά σχεδόν 8 μονάδες βάσης.

Οι μετοχές σημείωσαν πτώση φέτος, καθώς οι προσδοκίες για χαμηλότερα επιτόκια της Fed και ο ενθουσιασμός γύρω από την τεχνητή νοημοσύνη — και τις δυνατότητές της να αυξήσει τα κέρδη — αύξησαν το επενδυτικό κλίμα. Ο S&P 500 έχει σημειώσει άνοδο περισσότερο από 10% σε ετήσια βάση μέχρι σήμερα. Τούτου λεχθέντος, ο δείκτης της ευρείας αγοράς υποχώρησε τον περασμένο μήνα καθώς οι ανησυχίες για τον σταθερό πληθωρισμό πίεσαν τις μετοχές.

www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης