ΑναζήτησηCommodities are powered by Investing.com

19/06/2017 12:04

Η Rosatom αναμένει επενδυτικό ενδιαφέρον για τον πυρηνικό σταθμό της Τουρκίας το 2017

Την περασμένη εβδομάδα η θυγατρική της Rosatom στην Τουρκία, Akkuyu Nuclear, έλαβε άδεια παραγωγής ηλεκτρικής ενέργειας για 49 χρόνια.
Η ρωσική εταιρεία πυρηνικής ενέργειας Rosatom αναμένει την εκδήλωση επενδυτικού ενδιαφέροντος για το πυρηνικό εργοστάσιο του Ακούγιου στις νότιες ακτές της Τουρκίας μέχρι το τέλος του 2017.
Αυτό δήλωσε η επικεφαλής του τμήματος χρηματοδότησης ομολόγων και επενδύσεων της Rosatom Energo International, Anastasia Polovinkina.
Η ίδια είπε ότι ο στόχος της Rosatom είναι «οι επενδυτές να εισέλθουν στο έργο κατά 49%».
Ακόμη, όσον αφορά στη συμμετοχή της ρωσικής εταιρείας, είπε ότι η κατασκευή του πυρηνικού σταθμού θα χρηματοδοτηθεί από κεφάλαια που αντλήθηκαν μέσω οργανισμών εξαγωγικών πιστώσεων, καθώς και μέσω δανείων από τράπεζες.
Η Polovinkina πρόσθεσε, ότι μέχρι τώρα η Rosatom έχει υπογράψει συμφωνία συνεργασίας με την τουρκική εταιρεία διανομής ηλεκτρικής ενέργειας Tetash.
Την περασμένη εβδομάδα η θυγατρική της Rosatom στην Τουρκία, Akkuyu Nuclear, έλαβε άδεια παραγωγής ηλεκτρικής ενέργειας για 49 χρόνια.
Εντός του καλοκαιριού η εταιρεία αναμένει να λάβει άδεια για την κατασκευή των βοηθητικών εγκαταστάσεων, που δεν έχουν άμεση σχέση με την παραγωγή πυρηνικής ενέργειας, ενώ η κύρια άδεια αναμένεται να ληφθεί το 2018.

www.worldenergynews.gr

Προσθήκη σχολίου

Σιγουρευτείτε πως έχετε εισάγει όλες τις απαραίτητες πληροφορίες με το σύμβολο (*). Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.