Διεθνή

Βρετανικές εκλογές: Αναμένεται μεγάλη νίκη της May με 44% έως 45% - Οι εργατικοί με 36% έως 37% - Τι σηματοδοτεί για το Brexit

Βρετανικές εκλογές: Αναμένεται μεγάλη νίκη της May με 44% έως 45% - Οι εργατικοί με 36% έως 37% - Τι σηματοδοτεί για το Brexit
Το ερωτηματικό είναι αν η May θα καταφέρει να πάρει την αυτοδυναμία και να έχει καθαρή εντολή για το Brexit
Μεγάλη νίκη της Theresa May της πρωθυπουργού της Βρετανίας και επικεφαλής των συντηρητικών αναμένεται στην σημερινή κρίσιμη ψηφοφορία.
Οι βουλευτικές εκλογές στην Βρετανία αναμένεται να αναδείξουν ως μεγάλη νικήτρια την May με ποσοστά που θα κινηθούν μεταξύ 44% με 45% ενώ οι εργατικοί θα λάβουν περίπου 36% ή στο καλύτερο σενάριο 38%.
Με βάση τον μέσο όρο των δημοσκοπήσεων προκύπτει

Con: 43.7% (+5.9)
Lab: 36.1% (+4.9)
LDem: 8.1% (-)
UKIP: 4.4% (-8.5)
Grn: 2.2% (-1.6)

Στις κάλπες προσήλθαν σήμερα 8 Ιουνίου 2017 περίπου 46,9 εκατομμύρια Βρετανοί ψηφοφόροι σε μια εξαιρετικά κρίσιμη εκλογική αναμέτρηση που γίνεται στη σκιά των τρομοκρατικών επιθέσεων στο Μάντσεστερ και στο Λονδίνο αλλά και ενόψει των πολύ σημαντικών διαπραγματεύσεων για το Brexit.
Οι κάλπες άνοιξαν στις 07:00 το πρωί τοπική ώρα (9:00 ώρα Ελλάδας)  ενώ η ψηφοφορία θα ολοκληρωθεί στις 22:00 το βράδυ τοπική ώρα (μεσάνυχτα Ελλάδας).
Από τις γενικές εκλογές θα εκλεγούν 650 βουλευτές, ενώ στους εκλογικούς καταλόγους είναι εγγεγραμμένοι 46,9 εκατομμύρια ψηφοφόροι, έναντι 46,4 εκατομμυρίων ψηφοφόρων το 2015.
Σύμφωνα με τις δημοσκοπήσεις, η πρωθυπουργός Theresa May διατηρεί σαφές προβάδισμα έναντι του J. Corbyn των Εργατικών.
Οι Συντηρητικοί της Theresa May έχουν σήμερα μια πλειοψηφία 17 εδρών και η ίδια προκήρυξε τις πρόωρες εκλογές με την ελπίδα να την αυξήσει.
Σύμφωνα με δημοσκόπηση της εταιρείας ICM για τον Guardian, το ποσοστό των Συντηρητικών ανέρχεται στο 46% (+1%), ενώ το ποσοστό των Εργατικών παρέμεινε αμετάβλητο στο 34%.
Ωστόσο, η διαφορά 20 μονάδων στα μέσα Απριλίου υπέρ των Συντηρητικών έφτασε σε μονοψήφιο νούμερο τις τελευταίες ημέρες, με δημοσκόπηση της Survation να δείχνει διαφορά... μίας μονάδας!

Διαβάστε περισσότερα ΕΔΩ

www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης