ΑναζήτησηCommodities are powered by Investing.com

07/06/2017 16:00

Το Κρεμλίνο διαψεύδει τα περί επαναγοράς του μεριδίου του Κατάρ στην Rosneft

«Τέτοια υποθετικά σενάρια είναι ανέφικτα και άσχετα» είπε χαρακτηριστικά ο εκπρόσωπος του Πούτιν απαντώντας σε σχετική ερώτηση δημοσιογράφου.
Ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνου Ντμίτρι Πεσκόφ διέψευσε κατηγορηματικά το σενάριο περί επαναγοράς από το Ρωσικό Κράτος των μετοχών της Rosneft, που αγόρασε στο πλαίσιο της ιδιωτικοποίησης της εταιρείας το κρατικό ταμείο επενδύσεων του Κατάρ μαζί με την Glencore.
«Τέτοια υποθετικά σενάρια είναι ανέφικτα και άσχετα» είπε χαρακτηριστικά ο εκπρόσωπος του Πούτιν απαντώντας σε σχετική ερώτηση δημοσιογράφου.
Νωρίτερα, η αμερικανική εφημερίδα Wall Street Journal δημοσίευσε ρεπορτάζ επικαλούμενη πηγές της, σύμφωνα με το οποίο η συμφωνία με την κοινοπραξία Glencore και Qatar Investment Authority για την αγορά του 19,5% των μετοχών της Rosneft περιλαμβάνει την πρόβλεψη να μπορεί να επαναγοράσει η Ρωσία τα μερίδια της εταιρείας μέσα στα επόμενα 10 χρόνια.
Στη Rosneft συμμετέχει με ποσοστό 50% συν μία μετοχή η κρατική Rosneftegaz, με τον Βρετανικό πετρελαΐκό κολοσσό BP να κατέχει το 19,75% των μετοχών και από τον Δεκέμβριο του 2016 η κοινοπραξία Glencore - Qatar Investment Authority αγόρασε ποσοστό 19,5% των μετοχών της Rosneft.

www.worldenergynews.gr

Προσθήκη σχολίου

Σιγουρευτείτε πως έχετε εισάγει όλες τις απαραίτητες πληροφορίες με το σύμβολο (*). Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.