Διεθνή

Sechin: Η Rosneft μπορεί να προμηθεύει έως και 10 δισ. κ.μ. φυσικού αερίου ετησίως στην Κίνα

tags :
Sechin: Η Rosneft μπορεί να προμηθεύει έως και 10 δισ. κ.μ. φυσικού αερίου ετησίως στην Κίνα
Σύμφωνα με την γραπτή δήλωση του CEO της Rosneft, η παραγωγή συμπυκνωμάτων πετρελαίου και φυσικού αερίου στην Άπω Ανατολή της Ρωσίας αυξήθηκε κατά 39% τα τελευταία 5 χρόνια.
Η ρωσική κρατική πετρελαϊκή εταιρεία Rosneft μπορεί να παραδίδει μέχρι και 10 δισ. κ.μ. φυσικού αερίου ετησίως στην Κίνα, σύμφωνα με γραπτή δήλωση του διευθύνοντος συμβούλου της εταιρείας Ιγκόρ Σέκιν.
«Η υλοποίηση της συνεργασίας με την Beijing Gas στο project Verkhnechonneftegaz μας προσφέρει μεγάλες ευκαιρίες για την ανάπτυξη συνεργασίας για την προμήθεια φυσικού αερίου της Rosneft στην Κίνα» αναφέρει χαρακτηριστικά.
Προσθέτει δε, ότι «οι προμήθειες φυσικού αερίου από αυτό και άλλα υποσχόμενα έργα της εταιρείας στην περιοχή, μπορούν να ανέλθουν σε περίπου 10 δισ. κ.μ. ετησίως».
Ο Σέκιν δήλωσε επίσης, ότι η ολοκλήρωση της συμφωνίας πώλησης μεριδίου του project Verkhnechonskneftegaz αναμένεται τους προσεχείς μήνες.
Σύμφωνα με την γραπτή δήλωση του CEO της Rosneft, η παραγωγή συμπυκνωμάτων πετρελαίου και φυσικού αερίου στην Άπω Ανατολή της Ρωσίας έφθασε τα 68,7 εκατομμύρια τόνους το 2016, δηλαδή αύξηση κατά 39% τα τελευταία 5 χρόνια».
Σύμφωνα με τον διευθύνοντα σύμβουλο της Rosneft, τα επόμενα χρόνια το πετρελαϊκό συγκρότημα της περιοχής θα παρουσιάσει επίσης σημαντική ανάπτυξη.

www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης