Τελευταία Νέα
Διεθνή

Ιάπωνες και Total ενδιαφέρονται να συμμετάσχουν στο ρωσικό έργο Arctic LNG-2

Ιάπωνες και Total ενδιαφέρονται να συμμετάσχουν στο ρωσικό έργο Arctic LNG-2
Ιαπωνικές εταιρείες βρίσκονται σε διαπραγματεύσεις με την Novatek, για το μοντέλο που θα ακολουθηθεί σε περίπτωση συμμετοχής τους στο έργο.
Ιαπωνικές εταιρείες δείχνουν μεγάλο ενδιαφέρον να συμμετάσχουν στο ρωσικό έργο παραγωγής Υγροποιημένου Φυσικού Αερίου Arctic LNG-2, το οποίο διαχειρίζεται η ρωσική εταιρεία φυσικού αερίου Novatek, όπως δήλωσε ο Ρώσος υπουργός Ενέργειας Αλεξάντερ Νόβακ.
Σύμφωνα με τον ίδιο, Ιαπωνικές εταιρείες βρίσκονται σε διαπραγματεύσεις με την Novatek, για το μοντέλο που θα ακολουθηθεί σε περίπτωση συμμετοχής τους στο έργο.
«Δεν υπάρχουν τελικές συμφωνίες» είπε και συμπλήρωσε ότι «προς το παρόν υπαρχει μόνο η εκδήλωση ενός έντονου ενδιαφέροντος».
«Πολλά θα εξαρτηθούν από τις εμπορικές διαπραγματεύσεις» τόνισε.
Αλλά και ο γαλλικός ενεργειακός κολοσσός Total, ο οποίος συνεργάζεται με την Novatek στο άλλο μεγάλο έργο παραγωγής Υγροποιημένου Φυσικού Αερίου της Ρωσίας, το Yamal LNG, ενδιαφέρεται να συμμετάσχει και στο Arctic LNG-2, όπως δήλωσε ο οικονομικός διευθύνων σύμβουλος της γαλλικής εταιρείας Πατρίκ ντε λα Κεβαρτιέρ.
Νωρίτερα ο Διευθύνων Σύμβουλος της ρωσικής εταιρείας, Λεονίντ Μίκελσον, είχε δηλώσει, ότι «η Novatek ενδιαφέρεται για την συμμετοχή ξένων εταιρειών στα έργα Υγροποιημένου Φυσικού Αερίου, ιδιαίτερα εκείνων από χώρες με μεγάλη αγορά για την πώληση του εν λόγω προϊόντος».

www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης