Διεθνή

Barkindo (ΟΠΕΚ): Στις 25 Μαΐου θα αποφασίσουμε προς το συμφέρον παραγωγών και καταναλωτών

Barkindo (ΟΠΕΚ): Στις 25 Μαΐου θα αποφασίσουμε προς το συμφέρον παραγωγών και καταναλωτών
Ο Μπαρκίντο σημείωσε, ότι μία ημέρα νωρίτερα, στις 24 Μαΐου, θα συνεδριάσει η Επιτροπή Παρακολούθησης της παραγωγής πετρελαίου με τη συμμετοχή της Ρωσίας.
Μεγαλύτερη συμμόρφωση στη συμφωνία μείωσης της παραγωγής πετρελαίου τον Μάρτιο του 2017 σε σύγκριση με τον Φεβρουάριο δήλωσε σήμερα (19/4) ότι δείχνουν τα στοιχεία ο γενικός γραμματέας του ΟΠΕΚ Μοχάμεντ Μπαρκίντο.
Ο νιγηριανός αξιωματούχος σε ομιλία του στα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα υπενθύμισε, ότι όλες οι πετρελαιοπαραγωγές χώρες που συμμετέχουν στη συμφωνία του ΟΠΕΚ, έχουν δεσμευτεί, να μειωθεί ο όγκος των παγκόσμιων αποθεμάτων πετρελαίου κάτω από το μέσο όρο της τελευταίας 5ετίας και να αποκατασταθεί η σταθερότητα στην αγορά.
Αναφερόμενος στο ενδεχόμενο να αποφασισθεί στη συνεδρίαση του ΟΠΕΚ στις 25 Μαίου η παράταση της συμφωνίας μέχρι το τέλος του 2017, ο Μπαρκίντο τόνισε, ότι «δεν θα πούμε τώρα, αν η συμφωνία θα πρέπει να παραταθεί για άλλους 6 μήνες, αλλά ότι οποιαδήποτε απόφαση ληφθεί, θα είναι προς το συμφέρον όλων των πετρελαιοπαραγωγών χωρών και των καταναλωτών».
Σημείωσε δε, ότι μία ημέρα νωρίτερα, στις 24 Μαΐου, θα συνεδριάσει η Επιτροπή Παρακολούθησης της παραγωγής πετρελαίου με τη συμμετοχή της Ρωσίας.

www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης