Τελευταία Νέα
Διεθνή

Τέλη Μαρτίου ξαναβγάζει η Τουρκία το Barbaros στη Μεσόγειο για έρευνες ανακοίνωσε ο Albayrak

Τέλη Μαρτίου ξαναβγάζει η Τουρκία το Barbaros στη Μεσόγειο για έρευνες ανακοίνωσε ο Albayrak
Ο Αλμπαϊράκ είπε, ότι η Τουρκία δεν θα αρκεστεί στις σεισμικές μελέτες, αλλά ότι μέσα στα επόμενα 5 έως 10 χρόνια θα αρχίσει επίσης μελέτες εξερεύνησης με γεωτρήσεις στη Μεσόγειο.
Η Τουρκία θα γίνει πιο δραστήρια στην υπεράκτια εξόρυξη πετρελαίου και φυσικού αερίου, βγάζοντας τα δύο ερευνητικά της πλοία για τη διεξαγωγή 3D σεισμικών ερευνών στη Μεσόγειο και τη Μαύρη Θάλασσα στα τέλη Μαρτίου ή αρχές Απριλίου, όπως δήλωσε σήμερα (14/3) ο υπουργός Ενέργειας και Φυσικών Πόρων της χώρας Μπεράτ Αλμπαϊράκ.
«Το 2017 θα είναι μια σημαντική χρονιά για την εξερεύνηση στη θάλασσα πηγών πετρελαίου και φυσικού αερίου» είπε ο Τούρκος υπουργός.
«Θα συνεχίσουμε με δύο διαφορετικά πλοία, το ένα θα διερευνήσει τη Μαύρη Θάλασσα και το άλλο θα διερευνήσει τη Μεσόγειο Θάλασσα» είπε ακόμη και συμπλήρωσε ότι
«αυτό το έτος θα είναι πιο ενεργό για εμάς».
Ακόμη, ο Αλμπαϊράκ είπε, ότι η Τουρκία δεν θα αρκεστεί στις σεισμικές μελέτες, αλλά ότι μέσα στα επόμενα 5 έως 10 χρόνια θα αρχίσει επίσης μελέτες εξερεύνησης με γεωτρήσεις στη Μεσόγειο.
Τόνισε δε, ότι η εξερεύνηση στη Μεσόγειο, ως στρατηγικό τμήμα της πολιτικής της Τουρκίας, θα επιτρέψει στη χώρα να αυξήσει την παρουσία της στην παγκόσμια βιομηχανία εξερεύνησης.
«Όσο περισσότερο ψάχνεις κανείς, τόσο περισσότερες πιθανότητες έχει για να βρει» είπε χαρακτηριστικά ο υπουργός Ενέργειας και γαμπρός του Προέδρου της Τουρκίας και συμπλήρωσε ότι «γι’ αυτό και εμείς θα ψάξουμε περισσότερο».

www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης