Διεθνή

Dudley (BP): Οι χαμηλές τιμές του πετρελαίου θα διαρκέσουν, αλλά όχι για πάντα

Dudley (BP): Οι χαμηλές τιμές του πετρελαίου θα διαρκέσουν, αλλά όχι για πάντα
Ο διευθύνων σύμβουλος της ΒΡ ανακοίνωσε, ότι η εταιρεία θα ολοκληρώσει το 2017 επτά projects πετρελαίου και φυσικού αερίου σε όλον τον κόσμο, τα περισσότερα από ποτέ στην ιστορία της εταιρείας.
Ο διευθύνων σύμβουλος της BP, Robert Dudley, ο οποίος ήταν ένα από τα πρώτα στελέχη της πετρελαϊκής βιομηχανίας που προέβλεψε το 2015, ότι οι χαμηλές τιμές του πετρελαίου θα διαρκέσουν για μεγάλο χρονικό διάστημα, αφήνει τώρα ένα παράθυρο ανάκαμψης τους, αν και όχι σε σύντομο χρονικό διάστημα.
«Πιστεύω ότι η βιομηχανία πετρελαίου πρέπει να προετοιμαστεί για χαμηλότερα επίπεδα τιμών για μεγαλύτερο χρονικό διάστημα» είχε πει χαρακτηριστικά το 2015, για να προσθέσει μιλώντας στο διεθνές συνέδριο ενέργειας IHS CERAWeek 2017 στο Χιούστον του Τέξας, ότι «χαμηλότερες τιμές για μεγαλύτερο χρονικό διάστημα, αλλά όχι για πάντα».
Όσον αφορά στην ΒΡ, ο Dudley ανακοίνωσε, ότι η εταιρεία θα ολοκληρώσει εντός του 2017 επτά projects πετρελαίου και φυσικού αερίου σε όλον τον κόσμο, τα περισσότερα από ποτέ στην ιστορία της εταιρείας.
Στα projects αυτά περιλαμβάνονται η παραγωγή φυσικού αερίου στην Αίγυπτο και το Ομάν, δύο μεγάλα έργα πετρελαίου στη Βόρεια Θάλασσα, καθώς και ένα στην Ινδία.
Ο Dudley έδωσε στην ομιλία του ιδιαίτερη έμφαση στους φυσικούς πόρους της Ινδίας, λέγοντας ότι «η Ινδία έχει πολλούς πόρους φυσικού αερίου στην ανατολική ακτή της» και υποστήριξε ότι «τα projects στην Ινδία θα είναι ανταγωνιστικά».
Ο διευθύνων σύμβουλος του Βρετανικού κολοσσού είπε ακόμη, ότι η BP αναγκάστηκε να πουλήσει περιουσιακά στοιχεία ύψους 75 δισ. δολαρίων του ενεργητικού της το 2016 εξαιτίας των χαμηλών τιμών του πετρελαίου, αλλά τώρα είναι έτοιμη να ξεκινήσει νέα έργα για την αύξηση της παραγωγής πετρελαίου και φυσικού αερίου.
Όπως είπε «μέχρι το 2035 θα υπάρχουν 2 δισεκατομμύρια επιπλέον άνθρωποι στον πλανήτη» συμπληρώνοντας ότι «έτσι, όλες οι μορφές ενέργειας θα χρειαστούν».
Ο Dudley είπε ακόμη, ότι η BP θα συνεχίσει να επενδύει στη Ρωσία, σημειώνοντας ωστόσο, ότι η εταιρεία είναι «πολύ προσεκτική προκειμένου να μην παραβιάσει τις κυρώσεις», που έχουν επιβληθεί στη Μόσχα εξαιτίας της κατάστασης στην Ουκρανία.
Παρά τις καταστροφικές συνέπειες για την ΒΡ του δυστυχήματος το 2010 με την έκρηξη στην εξέδρα άντλησης πετρελαίου Deepwater Horizon στον Κόλπο του Μεξικού, ο αμερικανός επικεφαλής της εταιρείας είπε, ότι ο προσανατολισμός της ΒΡ σε έργα πετρελαίου και φυσικού αερίου βαθέων υδάτων θα συνεχιστεί, προσθέτοντας ότι αυτά τα έργα τα οποία είναι ζωτικής σημασίας για τις μακροπρόθεσμες προμήθειες πετρελαίου και φυσικού αερίου στην παγκόσμια αγορά «όταν γίνονται στα σωστά σημεία, είναι πολύ οικονομικά».

www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης