Τελευταία Νέα
Διεθνή

Total και Petrobras υπέγραψαν συμφωνία εταιρικής σχέσης ύψους 2,2 δισ. δολαρίων

Total και Petrobras υπέγραψαν συμφωνία εταιρικής σχέσης ύψους 2,2 δισ. δολαρίων
Η Βραζιλιάνικη εταιρεία θα παραχωρήσει ποσοστά μεριδίων της σε κοιτάσματα και ηλεκτροπαραγωγή έναντι της σύμπραξης στις ανάντη και κατάντη δραστηριότητες.
Η Γαλλική πετρελαϊκή Total και η κρατική πετρελαϊκή εταιρεία της Βραζιλίας Petrobras υπέγραψαν συμφωνία σχηματισμού μιας νέας εταιρικής σχέσης μεταξύ τους στους τομείς των ανάντη και κατάντη δραστηριοτήτων.
Επιπλέον, θα ενισχυθεί η τεχνική συνεργασία των δύο εταιρειών καλύπτοντας τις εργασίες εξόρυξης, διύλησης και εμπορίας, την έρευνα και την τεχνολογία, όπως ανακοίνωσε σήμερα (1/3) η Total.
Η Γαλλική εταιρεία θα καταβάλει το συνολικό ποσό των 2,2 δισ. δολαρίων στην Petrobras, εκ των οποίων 1,6 δισ. δολάρια σε μετρητά για τα περιουσιακά στοιχεία και τις υπηρεσίες, 400 εκατομμύρια δολάρια σε επενδύσεις της Petrobras στο πεδίο ανάπτυξης Lara στη λεκάνη του Σάντος στη Βραζιλία και 150 εκατομμύρια δολάρια ως έκτακτες πληρωμές.
Στο πλαίσιο της συμφωνίας η Petrobras θα παραχωρήσει το 22,5% των δικαιωμάτων της στο πεδίο Lara στην Total, αλλά θα συνεχίσει να κατέχει το 42,5% των δικαιωμάτων.
Επίσης, η Βραζιλιάνικη εταιρεία θα παραχωρήσει στην Total το 35% των δικαιωμάτων της στο πεδίο Lapa, που βρίσκεται επίσης στη λεκάνη του Σάντος και θα μεταφέρει την επιχειρησιακή ευθύνη στην Γαλλική εταιρεία, ενώ η Petrobras θα διατηρήσει το 10% των δικαιωμάτων.
Τέλος, η Petrobras θα παραχωρήσει στην Total το 50% των δικαιωμάτων της στο εργοστάσιο παραγωγής ηλεκτρικής ενέργειας Termobahia.
Η ολοκλήρωση της συμφωνίας υπόκειται στις εγκρίσεις που αναμένονται από τις αρμόδιες ρυθμιστικές αρχές, όπως σημειώνει η Γαλλική εταιρεία.

www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης