Διεθνή

Βενεζουέλα: Συνομιλίες στην Αλγερία για τις τιμές του πετρελαίου

Βενεζουέλα: Συνομιλίες στην Αλγερία για τις τιμές του πετρελαίου
Η αντιπροσωπεία της Βενεζουέλας είχε επίσης συνομιλίες με υπουργούς της Σαουδικής Αραβίας και της Ρωσίας
Οι υπουργοί πετρελαίου και Εξωτερικών της Βενεζουέλας θα επισκεφθούν τους ομολόγούς τους στην  Αλγερία το Σαββατοκύριακο για διαβουλεύσεις σχετικά με την αντιμετώπιση της αστάθειας των τιμών του πετρελαίου, ανακοίνωσε το υπουργείο Εξωτερικών της Αλγερίας.
Τα δύο μέρη θα συζητήσουν τον συντονισμό πάνω στη συμφωνία του ΟΠΕΚ για την μείωση της παραγωγής πετρελαίου κατά 1,2 εκατομμύρια βαρέλια την ημέρα και την στήριξη των διεθνών τιμών.
Η αντιπροσωπεία της Βενεζουέλας επισκέπτεται μια σειρά από χώρες μέλη και μη μέλη του ΟΠΕΚ με σκοπό να έχουν συνομιλίες για τον συντονισμό και τις συνθήκες της αγοράς πετρελαίου.
Ο υπουργός Εξωτερικών της Βενεζουέλας Delcy Rodriguez και ο υπουργός Πετρελαίου Nelson Martinez συναντήθηκαν με τον υπουργό Ενέργειας της Σαουδικής Αραβίας Khalid al-Falih στο Ριάντ την Πέμπτη 9/2/2017  για να μελετήσουν τις συνθήκες της αγοράς και τη σημασία διατήρησης της σταθερότητας ανέφερε το κρατικό πρακτορείο ειδήσεων SPA.
Rodriguez και Martinez επισκέφθηκαν επίσης τη Μόσχα τη Δευτέρα και είχαν συνομιλίες με τον Ρώσο υπουργό Ενέργειας Alexander Novak σχετικά με την πετρελαϊκή συμφωνία.
Ο Novak, δήλωσε τον περασμένο μήνα ότι είναι πολύ νωρίς για να μιλήσουμε για παράταση της τρέχουσας συμφωνίας μεταξύ του ΟΠΕΚ και ανεξάρτητων παραγωγών πέρα από τους προγραμματισμένους έξι μήνες, αλλά αυτό παραμένει μια επιλογή.
Τα μέλη του ΟΠΕΚ συμμορφώθηκαν με το 92% του συνολικού όγκου του Ιανουαρίου, σύμφωνα με τις εκτιμήσεις δευτερογενών πηγών του ΟΠΕΚ που χρησιμοποιεί για να παρακολουθεί την παραγωγή, στοιχεία τα οποία δημοσιοποιήθηκαν από το Reuters.


www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης