Διεθνή

Trump: Θα δημιουργήσω περισσότερες θέσεις εργασίας από κάθε άλλον - «Aν ο Putin θέλει τον Trump για ηγέτη των Η.Π.Α., τότε αυτό είναι κάτι πολύτιμο"

tags :
Trump: Θα δημιουργήσω περισσότερες θέσεις εργασίας από κάθε άλλον - «Aν ο Putin θέλει τον Trump για ηγέτη των Η.Π.Α., τότε αυτό είναι κάτι πολύτιμο
«Μπορεί το "χακάρισμα" να είναι κακό, όμως κοιτάξτε πόσα πράγματα μάθαμε από αυτό, π.χ. ότι η Hillary είχε τις ερωτήσεις τηλεμαχίας μας»
Οι «βαριές» υποσχέσεις και οι αναφορές «έξω από τα δόντια» χαρακτήρισαν τη σημερινή συνέντευξη Τύπου του νεοεκλεγέντας Προέδρου των Ηνωμένων Πολιτειών, η οποία είναι η πρώτη από τον Ιούλιο 2016 άρα και μετά τη θριαμβευτική του νίκη στις 8 Νοεμβρίου.
«Ευχαριστώ τους δημοσιογράφους που δεν δημοσίευσαν "αυτές τις ανοησίες" για δήθεν εμπλοκή προσωπικού του με Ρώσους πράκτορες.
Τα έγγραφα που είδαν σήμερα το φως της δημοσιότητας, ότι ο Putin "χάκαρε" το Δημοκρατικό κόμμα, αποτελούν ψεύτικες ειδήσεις.
Η Ρωσία όντως επιχείρησε "χακάρισμα", αλλά πιστεύω ότι θα γίνουν και άλλες αντίστοιχες προσπάθειες από άλλες χώρες και ανθρώπους.
Το Δημοκρατικό κόμμα ήταν ευάλωτο, όχι όμως και το Ρεπουμπλικανικό, λόγω του Reince Priebus, επερχόμενου προσωπάρχη του.
Πάντα γνωρίζω για διενέργεια κατασκοπείας εναντίον μου με μικρο-κάμερες σε ξενοδοχεία του εξωτερικού, περιλαμβανομένης της Ρωσίας.
Δεν κάνω δουλειές στη Ρωσία, ούτε έχω δάνεια από εκεί, ούτε επικείμενες συμφωνίες», δήλωσε για το επίμαχο ζήτημα των κυβερνο-επιθέσεων ο Donald Trump, απαντώντας σε όσους μιλούν για «βοήθεια» στο πρόσωπό του από τη Μόσχα στις εκλογές.
«Μπορεί το "χακάρισμα" να είναι κακό, όμως κοιτάξτε πόσα πράγματα μάθαμε από αυτό, π.χ. ότι η Hillary είχε τις ερωτήσεις τηλεμαχίας μας.
Φανταστείτε τί θα γινόταν αν είχε δημοσιοποιηθεί ότι είχα εγώ τις ερωτήσεις της τηλεμαχίας μας πριν τη διεξαγωγή της!», συμπλήρωσε, σημειώνοντας πως «αν ο Putin θέλει τον Trump για ηγέτη των Η.Π.Α., τότε αυτό είναι κάτι πολύτιμο, όχι ζημιογόνο, καθώς έχουμε πολύ κακές σχέσεις με τη Ρωσία».
«Υπάρχει κανείς που πιστεύει, ότι η Hillary θα ήταν πιο σκληρή με τον Putin απ' ότι εγώ;
Υπάρχει κανείς;», ρώτησε το κοινό.
Σε ό,τι αφορά τα σχέδια της κυβέρνησής του για την τόνωση της εγχώριας οικονομίας και της αγοράς εργασίας, διαμήνυσε πως θα είναι «ο μεγαλύτερος δημιουργός θέσεων εργασίας που έφτιαξε ποτέ ο Θεός».
Μάλιστα, επί αυτού, έκανε και αναφορά στις πρόσφατες εξελίξεις με τις πολυεθνικές που διάλεξαν να επενδύσουν τελικά στις Η.Π.Α. αντί για το Μεξικό ή κάποια άλλη χώρα, ελέω των «απειλών» του για υψηλότερο διασυνοριακό φόρο:
«Οι αυτοκινητοβιομηχανίες ήδη ακυρώνουν τα σχέδιά τους για επενδύσεις εκτός των ΗΠΑ.
Ελπίζω στη συνέχεια να αλλάξουν τα επενδυτικά τους σχέδια και οι φαρμακοβιομηχανίες.
Θα επιβληθούν μεγάλοι δασμοί για τις εταιρείες που εγκαταλείπουν τις Η.Π.Α. και "διαφεύγουν της σύλληψης έχοντας διαπράξει φόνο".
Οι φαρμακοβιομηχανίες στις Η.Π.Α. διαθέτουν πανίσχυρα λόμπι άσκησης πιέσεων και προαγωγής των συμφερόντων τους.
Το σύνθημα έχει πλέον δοθεί, δεν γίνεται πια να μεταφέρεις απλά το εργοστάσιό σου εκτός Η.Π.Α. και να απολύεις Αμερικανούς εργαζόμενους.
Δεν με νοιάζει πού θες να μεταφέρεις το εργοστάσιό σου εντός των Η.Π.Α.
Αρκεί να παραμένει εντός των συνόρων».
Σχετικά με το μαχητικό αεροσκάφος νέας γενιάς F-35 της χώρας, σημείωσε πως «γνώρισα ήδη τους στρατηγούς και πρόκειται να κάνουμε μεγάλα πράγματα».
Αίσθηση προκάλεσε ωστόσο η επισήμανση για τις επιχειρηματικές του δραστηριότητες, καθώς τόνισε ότι δε θα δημοσιοποιήσει τις φορολογικές του δηλώσεις που τελούν υπό έλεγχο:
«Οι μόνοι που ενδιαφέρονται γι' αυτές είναι οι δημοσιογράφοι
Ανέθεσα σε συγκεκριμένο δικηγόρο (παρών στη συνέντευξη Τύπου) να με απομονώσει πλήρως από τη διαχείριση των επιχειρήσεών μου.
Οι αμερικανικοί νόμοι περί σύγκρουσης συμφερόντων πολύ απλά δεν ισχύουν για τον Πρόεδρο και τον αντιπρόεδρο των Η.Π.Α.
Παρά ταύτα, δεν θέλω να υπάρχει καμία αμφιβολία στο μυαλό των Αμερικανών πολιτών ότι θα απομονωθώ από τα επιχειρηματικά μου συμφέροντα.
Στις 20 Ιανουαρίου 2017 θα υπάρχει ένα καταπίστευμα με μετρητά και λιγότερο ρευστοποιήσιμες επενδύσεις μου.
Έχω ήδη εξέλθει από επενδύσεις σε εισηγμένες μετοχές και εύκολα ρευστοποιήσιμες τοποθετήσεις».
Ο Ρεπουμπλικάνος δε δίστασε και να διασκεδάσει τις εντυπώσεις, δηλώνοντας πως το περασμένο σαββατοκύριακο ένας φίλος του («υπέροχος τύπος») πρότεινε 2 δισ. δολάρια για να κάνει συγκεκριμένη συμφωνία στο Ντουμπάι.
«Απέρριψα την προσφορά του, ενώ δεν χρειαζόταν.
Δεν υπάρχει καμία σύγκρουση συμφερόντων μεταξύ προεδρίας και επιχειρήσεών μου», εξήγησε.
Ο νεοεκλεγέντας Πρόεδρος εκθείασε επίσης και τον νέο υπουργό Εξωτερικών, τον Rex Tillerson, - πρώην επικεφαλής της Exxon Mobil – χαρακτηρίζοντας τον «καταπληκτικό»:
«Θα έχουμε ένα από τα καλύτερα υπουργικά συμβούλια!».
Ο κ. Trump αποκάλεσε εκ νέου το δημόσιο πρόγραμμα Υγείας «Obamacare» μια απόλυτη και πλήρη καταστροφή, καθώς «εκρήγνυται εκ των έσω», διαμηνύοντας πως «θα καταργήσουμε και αντικαταστήσουμε το Obamacare σχεδόν ταυτόχρονα, μάλλον την ίδια ημέρα».
Θα φροντίσουμε για την παροχή υπηρεσιών Υγείας σε αυτήν την χώρα».
Σχετικά με το επίμαχο θέμα του τείχους στα σύνορα με το Μεξικό, τόνισε πως «δε θέλω να περιμένω ούτε λεπτό»:
«Ο αντιπρόεδρος Mike Pence έχει αναλάβει τις εγκρίσεις.
Το Μεξικό με τον έναν ή τον άλλο τρόπο θα χρηματοδοτήσει την κατασκευή του τείχους.
Με φόρους, πληρωμή ή άλλο... θα συμβεί.
Η πληρωμή του Μεξικό για το τείχος θα τακτοποιηθεί μόνη της. Ανυπομονώ να ξεκινήσει η κατασκευή του.
Λατρεύω το Μεξικό.
Δεν κατηγορώ το Μεξικό που εκμεταλλεύτηκε τις Η.Π.Α.
Απλά λέω ότι δεν θα έπρεπε να έχουμε επιτρέψει να συμβεί αυτό».
Ένα από τα πολλά αξιοσημείωτα της βραδιάς ήταν η απάντηση του Ρεπουμπλικάνου στους δημοσιογράφους του CNN:
«Δεν δέχομαι δική σας ερώτηση, εκπροσωπείτε ψευδείς ειδήσεις ("you are fake news")».

Πηγή: www.bankingnews.gr    
www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης