Διεθνή

Ισχυρά περιθώρια της Rosneft για αύξηση παραγωγής πετρελαίου μέχρι το τέλος του 2018

Ισχυρά περιθώρια της Rosneft για αύξηση παραγωγής πετρελαίου μέχρι το τέλος του 2018

Το Σεπτέμβριο, η συνολική παραγωγή πετρελαίου της Ρωσίας έφθασε τα 11,36 εκατομμύρια bpd - ένα ρεκόρ υψηλό για τη μετασοβιετική εποχή

Την ικανότητα να αυξήσει την παραγωγή αργού πετρελαίου μέχρι τα τέλη του 2018 ενώ στο ίδιο μοτίβο θα κινηθεί και το 2019, διατύπωσε ο μεγαλύτερος παραγωγός πετρελαίου της Ρωσίας, η Rosneft.

Ειδικότερα, ως ο μεγαλύτερος παραγωγός πετρελαίου της Ρωσίας, η Rosneft ήταν υπεύθυνη για ένα μεγάλο μέρος της περικοπής παραγωγής της Ρωσίας ύψους 300.000 bpd στο πλαίσιο της συμφωνίας με τον ΟΠΕΚ για να μην παραμείνει ο εφοδιασμός για την αύξηση των τιμών.

Σύμφωνα μάλιστα με τις εκτιμήσεις του Platts, η Rosneft αύξησε την παραγωγή πετρελαίου σε 4.444 εκατομμύρια bpd το Σεπτέμβριο από 4.261 εκατομμύρια bpd το Μάιο, αύξηση 183.000 bpd από τη συμφωνία του Ιουνίου.

Το Σεπτέμβριο, η συνολική παραγωγή πετρελαίου της Ρωσίας έφθασε τα 11,36 εκατομμύρια bpd - ένα ρεκόρ υψηλό για τη μετασοβιετική εποχή.

Αν και η Ρωσία σημείωσε ρεκόρ τον περασμένο μήνα στην παραγωγή πετρελαίου, δεν σχεδιάζει να αυξήσει την παραγωγή στα 12 εκατομμύρια bpd μέχρι το τέλος του 2018 ή βραχυπρόθεσμα, επειδή αυτό δεν θα ταιριάζει στα σχέδια οικονομικής ανάπτυξης της Μόσχας, σύμφωνα με τον Ρώσο υπουργό ενέργειας, Alexander Novak, συμπληρώνοντας ότι η «Ρωσία μπορεί να φέρει "μερικές εκατοντάδες χιλιάδες βαρέλια" βραχυπρόθεσμα, μέχρι τον Δεκέμβριο του τρέχοντος έτους».

 

www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης