Τελευταία Νέα
Διεθνή

Το Νότιο Σουδάν ανανέωσε την πετρελαϊκή συμφωνία με την Κίνα και τη Μαλαισία

Το Νότιο Σουδάν ανανέωσε την πετρελαϊκή συμφωνία με την Κίνα και τη Μαλαισία
Η Κινέζικη CNPC και η PETRONAS της Μαλαισίας θα είναι σε θέση να πραγματοποιούν εξόρυξη πετρελαίου για ακόμη 5 χρόνια
Το Νότιο Σουδάν υπέγραψε συμφωνία την Παρασκευή 6/1/2017  με την China National Petroleum Corporation (CNPC) και την Petroliam Nasional Berhad (PETRONAS) της Μαλαισίας για την ανανέωση όλων των  συμβάσεων για τις γεωτρήσεις πετρελαίου για άλλα πέντε χρόνια.
Το νεότερο κράτος του κόσμου εκτιμάται ότι βρίσκεται στην τρίτη θέση των χωρών της υποσαχάριας Αφρικής με τα μεγαλύτερα αποθέματα αργού πετρελαίου.
Η ανανέωση σύμφωνα με το Anadolou καθορίζει το νομικό και φορολογικό καθεστώς που διέπει τις εταιρείες πετρελαίου, τις άδειες λειτουργίας και τις εγκαταστάσεις μεταφοράς αργού πετρελαίου μεταξύ πολλών πραγμάτων.
Σε ανακοινώσεις που έγιναν στα μέσα ενημέρωσης στην πρωτεύουσα Τζούμπα, την Παρασκευή 6/1/2017, ο υπουργός Πετρελαίου ο Ezekiel Lol Gatkuoth δήλωσε ότι : «έχουμε ανανεώσει τις συμβάσεις πετρελαίου για πέντε χρόνια. Το σύστημα ενημερώνεται για την προώθηση της έρευνας και της ανάπτυξης, με στόχο την υποστήριξη της παραγωγής πετρελαίου της χώρας. "
Η συμφωνία προβλέπει επίσης την παράταση της σύμβασης μέχρι το 2022 για τα κοιτάσματα πετρελαίου Paloch και Unity. Η παραγωγή από τα δύο μπλοκ του πετρελαίου αναμένεται επίσης να αυξηθεί, δήλωσε  ο Gatkuoth.
Το έργο αυτό θα προσθέσει περισσότερα από 200.000 βαρέλια πετρελαίου ημερησίως  στην παραγωγή κατά το πρώτο εξάμηνο του 2017, είπε ο υπουργός.
Οι συμβάσεις πετρελαίου είχαν υπογραφεί από την κυβέρνηση του Σουδάν πριν το Νότιο Σουδάν κερδίσει την ανεξαρτησία του το 2011.
Ο πρόεδρος της CNPC Jia Yong δήλωσε ότι : «εμείς θα κάνουμε το καλύτερο δυνατό για να  υποστηριχθεί και να αυξηθεί η παραγωγή για τα  κοιτάσματα πετρελαίου Unity.
"Θα συνεργαστούμε με το Υπουργείο Πετρελαίου για να κάνουμε το καλύτερο για τη χώρα αυτή από την άποψη της οικονομικής ανάπτυξης."
Ο Yong ζήτησε την ενίσχυση της κοινής συνεργασίας, καθώς η εταιρεία συνεχίζει την παραγωγή πετρελαίου στην κρατικό πετρελαϊκό πεδίο Unity. Πρόσθεσε ότι μια τέτοια συνεργασία θα ωφελήσει και τις δύο χώρες.
Ο Πρέσβης της Κίνας στο Νότιο Σουδάν, Ma Qiang, ο οποίος παρέστη στη συνάντηση, δήλωσε ότι η χώρα του είχε ενθαρρύνει την CNPC να αυξήσει την παραγωγή πετρελαίου στο Νότιο Σουδάν προς το συμφέρον των δύο χωρών.
Ο εμφύλιος πόλεμος στο Νότιο Σουδάν έχει μειώσει την παραγωγή πετρελαίου κατά το ένα τρίτο περίπου 130.000 βαρέλια την ημέρα.
Η χώρα αυτή τη στιγμή πραγματοποιεί την άντληση πετρελαίου μόνο στην περιοχή  του Άνω Νείλου μετά την διακοπή της παραγωγής  στο  Unity το 2014.
Πριν από τον πόλεμο, China National Petroleum Corporation, η Petroliam Nasional Berhad της Μαλαισίας και η  Oil & Natural Gas Corporation  της Ινδίας παρήγαγαν  το μεγαλύτερο μέρος του πετρελαίου στη χώρα.
Η βία έχει μέχρι στιγμής αφήσει δεκάδες χιλιάδες νεκρούς και 2,4 εκατομμύρια εκτοπισμένους.

www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης