Τελευταία Νέα
Διεθνή

Ιταλία: Υπερψηφίσθηκε ο προϋπολογισμός – ΕΚΤ: Δεν θα σώσουμε τη χώρα εκτός εάν ενταχθεί σε πρόγραμμα στήριξης

Ιταλία: Υπερψηφίσθηκε ο προϋπολογισμός – ΕΚΤ: Δεν θα σώσουμε τη χώρα εκτός εάν ενταχθεί σε πρόγραμμα στήριξης

Εάν η Ιταλία χάσει την επενδυτική βαθμίδα θα αποκλειστεί και από το QE, προειδοποιούν πηγές της ΕΚΤ, μιλώντας στο Reuters

Η ιταλική Γερουσία έπραξε αυτό που ήταν αναμενόμενο, υπερψηφίζοντας τον προϋπολογισμό της χώρας για το 2019, την ίδια ώρα που πηγές της ΕΚΤ ξεκαθαρίζουν στο Reuters ότι η Ρώμη κάνει λάθος ένα περιμένει ότι η ΕΚΤ θα τη σώσει όταν… ξεμείνει από ρευστότητα.
Πρόκειται για δύο ακόμη έντονα επεισόδια στο ιταλικό δράμα που βρίσκεται σε πλήρη εξέλιξη το τελευταίο διάστημα, με την κυβέρνηση της χώρας να αψηφά τόσο τις απειλές της Ευρωζώνης και των οίκων αξιολόγησης όσο και τις επιθέσεις των αγορών, που έχουν οδηγήσει σε ιστορικά υψηλά την απόδοση του 10ετούς ομολόγου.
Σημειώνεται ότι η ιταλική Γερουσία ενέκρινε σήμερα (11/10) τους στόχους ελλείμματος, αψηφώντας τις αγορές και τους εταίρους της χώρας στην Ευρωζώνη που πίεζαν για αλλαγές.
Η σημερινή ψηφοφορία διασαφηνίζει τις προτάσεις που θα διαβιβαστούν στην Ευρωπαϊκή Επιτροπή για επανεξέταση.
Ωστόσο, το έγγραφο έχει ήδη επικριθεί ως μη ρεαλιστικό από το γραφείο προϋπολογισμού του ίδιου του ιταλικού κοινοβουλίου και από την Τράπεζα της Ιταλίας.
Η Γερουσία ενέκρινε με απόλυτη πλειοψηφία -με 165 ψήφους υπέρ, 107 κατά και 5 αποχές- την αναβολή του ισοσκελισμένου προϋπολογισμού για μετά το 2021.
Το εγκριθέν ψήφισμα εξουσιοδοτεί την κυβέρνηση να «αναβάλει την επίτευξη ενός ισοσκελισμένου προϋπολογισμού προκειμένου να μειώσει το χάσμα ανάπτυξης με άλλες ευρωπαϊκές χώρες, ιδίως στην Ευρωζώνη, και να βελτιώσει μεσομακροπρόθεσμα την αναλογία χρέους προς ΑΕΠ».


Πηγή:www.bankingnews.gr
www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης