Διεθνή

Σημαντικές επενδύσεις της Siemens Gamesa στην αιολική ενέργεια της Αιγύπτου

Σημαντικές επενδύσεις της Siemens Gamesa στην αιολική ενέργεια της Αιγύπτου

Η Siemens Gamesa υλοποιεί έργα αιολικών πάρκων τα επόμενα επτά χρόνια με επενδύσεις ύψους 2 δισ. ευρώ

Σημαντικές επενδύσεις στην αιολική ενέργεια για την Siemens Gamesa στην Αίγυπτο, η οποία θα δημιουργήσει έναν υποσταθμό για την μεταφορά ενέργειας από το πρώτο αιολικό πάρκο στο Ras Ghareb, με χωρητικότητα 220 kV για τη μεταφορά 180 MW και έναν άλλο σταθμό 500 kV για τη μεταφορά 650 MW.

Η Siemens Gamesa υλοποιεί έργα αιολικών πάρκων τα επόμενα επτά χρόνια με επενδύσεις ύψους 2 δισ. ευρώ.

Ο κ. Ayman Saad, εκτελεστικός διευθυντής της Siemens Gamesa, δήλωσε στην Daily News Egypt ότι η εταιρεία έλαβε πεδίο από τη NREA για τη δημιουργία αιολικού πάρκου 180 MW στο Ras Ghareb και αιολικού πάρκου 650 MW στον κόλπο του Σουέζ , ενώ συνεχίζονται οι διαπραγματεύσεις για την απόκτηση περισσότερων χώρων για τη συνέχιση έργων συνολικού ύψους 2.000 MW.

Εξήγησε ότι η Siemens Gamesa έχει σημειώσει μεγάλη πρόοδο στη διαπραγμάτευση με την Αιγυπτιακή Εταιρεία Συμπαραγωγής Ηλεκτρικής Ενέργειας (EEHC) και την Αιγυπτιακή Εταιρεία Μεταφοράς Ηλεκτρικής Ενέργειας (EETC) για τη δημιουργία της πρώτης φάσης των 180 MW των αιολικών πάρκων.

Ο Saad ανέλυσε περαιτέρω ότι ο τομέας της νέας και ανανεώσιμης ενέργειας στην Αίγυπτο είναι ελκυστικός για τις επενδύσεις και έχει ελπιδοφόρες ευκαιρίες που βοηθούν τις αραβικές και ξένες εταιρείες να αντλούν κεφάλαια και να επενδύουν σε έργα, με την παρουσία ενός καλού νομοθετικού περιβάλλοντος και επενδυτικού κλίματος.

Τόνισε ότι οι νέοι νόμοι για τις επενδύσεις και την ηλεκτρική ενέργεια παρείχαν σημαντικά κίνητρα που συνέβαλαν στην προώθηση της ανάπτυξης του νέου τομέα και της ανανεώσιμης ενέργειας.

 

 

www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης