Διεθνή

Μείωση της κατανάλωσης φυσικού αερίου της Τουρκίας κατά 3.7% το 2018

Μείωση της κατανάλωσης φυσικού αερίου της Τουρκίας κατά 3.7% το 2018

Η ετήσια κατανάλωση φυσικού αερίου στην Τουρκία έφθασε σε ιστορικό ρεκόρ ύψους 54 δισ. κυβικών μέτρων το 2017

Κατά 2 δισεκατομμύρια κυβικά μέτρα θα μειωθεί μέχρι το τέλος του έτους η κατανάλωση φυσικού αερίου στην Τουρκία σε σύγκριση με το 2017, όπως αναφέρει ο πρόεδρος της Ένωσης Εταιρειών Διανομής Φυσικού Αερίου της Τουρκίας, Yasar Arslan

Μιλώντας στο πρακτορείο anadolu, υπογράμμισε ότι το περασμένο έτος η Τουρκία κατανάλωσε περίπου 54 δισεκατομμύρια κυβικά μέτρα συνολικά.

 

 

Μια αύξηση θερμοκρασίας 2 βαθμών κατά τους πρώτους επτά μήνες του τρέχοντος έτους είχε ως αποτέλεσμα τη μείωση της κατανάλωσης φυσικού αερίου στην Τουρκία κατά 7,5% την ίδια περίοδο, εξήγησε.

Πιο κριτικά, είπε ότι η κατανάλωση των νοικοκυριών μειώθηκε επίσης κατά 12% τους πρώτους επτά μήνες του 2018.

"Θα υπάρξει ακόμη ένα εκατομμύριο σπίτια για κατανάλωση φυσικού αερίου μέχρι το τέλος του τρέχοντος έτους, αλλά ακόμη και με αυτή την προσθήκη, η κατανάλωση θα μειωθεί", επιβεβαίωσε.

Υπενθυμίζεται ότι η ετήσια κατανάλωση φυσικού αερίου στην Τουρκία έφθασε σε ιστορικό ρεκόρ ύψους 54 δισ. κυβικών μέτρων το 2017.

Το 2017, η ετήσια κατανάλωση φυσικού αερίου στην Τουρκία αυξήθηκε κατά 16,3%, σύμφωνα με την EMRA της Τουρκικής Ενεργειακής Αγοράς.

 

www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης