Τελευταία Νέα
Διεθνή

Συμφωνία Total και Saudi Aramco για κατασκευή πετροχημικού συγκροτήματος στη Σ. Αραβία

Συμφωνία Total και Saudi Aramco για κατασκευή πετροχημικού συγκροτήματος στη Σ. Αραβία

Επένυση 5 δισ. ευρώ στο διυλιστήριο Jubail Satorp

Ο γαλλικός ενεργειακός όμιλος Total και η Saudi Aramco υπέγραψαν συμφωνία τη Δευτέρα 8/10/2018 για να ξεκινήσουν μελέτες για την κατασκευή πετροχημικού συγκροτήματος 5 δις. δολαρίων στο διυλιστήριο Jubail Satorp στην ανατολική ακτή της Σαουδικής Αραβίας.
Η έναρξη λειτουργίας του συγκροτήματος, η οποία θα περιλαμβάνει μια μονάδα πυρόλυσης χωρητικότητας 1.5 εκατομμυρίων τόνων ετησίως αιθυλενίου και σχετικών πετροχημικών υψηλής προστιθέμενης αξίας, αναμένεται το 2024, ανακοίνωσαν οι εταιρείες.
"Η επέκταση της δεύτερης φάσης της Satorp αντιπροσωπεύει ένα τεράστιο άλμα στη στρατηγική της Saudi Aramco για τη μεγιστοποίηση των πόρων υδρογονανθράκων και για τηη ενίσχυση της θέσης του Βασιλείου ως κέντρου κατασκευής χημικών προϊόντων", δήλωσε ο επικεφαλής της Saudi Aramco Amin Nasser.
Το σχέδιο Jubail αποτελεί μέρος της στρατηγικής της γαλλικής εταιρείας πετρελαίου και φυσικού αερίου για την ανάπτυξη της πετροχημικής της δραστηριότητας και την αξιοποίηση της αυξανόμενης ζήτησης για πολυαιθυλένιο που χρησιμοποιείται σε συσκευασίες, σωλήνες, πλαστικά και άλλα σύνθετα υλικά.
"Αυτό το συγκρότημα παγκόσμιας κλάσης ταιριάζει επίσης με τη στρατηγική μας να επεκτείνουμε τα πετροχημικά, μεγιστοποιώντας τις συνέργιες στις μεγάλες πλατφόρμες μας, αξιοποιώντας τις χαμηλού κόστους πρώτες ύλες και εκμεταλλευόμενοι την ταχέως αναπτυσσόμενη ασιατική πολυμερή αγορά", δήλωσε ο CEO της Total, Patrick Pouyanne .
Οι εταιρείες δήλωσαν ότι το συγκρότημα θα παρέχει πρώτες ύλες σε άλλες εγκαταστάσεις πετροχημικών και ειδικών χημικών που βρίσκονται στη βιομηχανική περιοχή του Jubail.
Το διυλιστήριο Satorp είναι μια κοινοπραξία στην οποία η Saudi Aramco κατέχει μερίδιο 62,5%, και η Total κατέχει το υπόλοιπο 37,5%.

www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης